• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Mannenactiviteit VluchtelingenWerk

Stichting De Welle

Vrijdag 27 februari werd de eerste activiteit voor vluchtelingenmannen, georganiseerd door de Raad van Kerken en VluchtelingenWerk Nijverdal, een feit.

Er waren 4 vluchtelingen uit verschillende landen. Boer Gerrit Hulsman bood de gelegenheid om de handen driftig uit de mouwen te steken bij het opschonen van de houtwal om een weiland. Er werd druk gezaagd en gesjouwd met takken en stammetjes. Soms waren het wel dikke stammen die versjouwd moesten worden, maar de mannen deden het met plezier. Aan het eind werd al het hout, dat geschikt is als openhaardhout, verzameld.
Er bleek ongeveer 3 à 4 kuub hout, in stukken van ongeveer een meter lengte, te zijn. De organisatie wil dat graag bij opbod verkopen om op deze wijze een nieuwe activiteit te kunnen bekostigen. Wilt u de vluchtelingen steunen en heeft u belangstelling voor het hout, dan kunt u een bod doen. Wij hopen het hout eind maart kwijt te raken.
Dus graag uiterlijk 30 maart een bod via de mail naar akodde@home.nl.

Na gedane arbeid was er nog een gezamenlijke stamppotmaaltijd die de boer en zijn vrouw en overbuurman Henk Morsink en zijn vrouw de harde werkers gratis voorschotelden. Dit werd door iedereen zeer gewaardeerd.
Tenslotte zijn de stallen van boer Hulsman nog bekeken. Daarna ging iedereen moe maar voldaan naar huis, uitkijkend naar de volgende mannenactiviteit.

 

houstammen hout zagen iyad