• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Kunstzinnige weken op peuterspeelzaal de Boomgaard!

Stichting De Welle

Net als bij de drie andere peuterspeelzalen van ‘Stichting De Welle’ (De Schatkist, Robbedoes en Dikkie Dik) stond het de afgelopen weken bij peuterspeelzaal De Boomgaard bol van creatieve uitspattingen.

De peuters mochten zich helemaal uitleven met lijm, papier, krijt, verf en waardeloos materiaal. Niets was te gek; zelfs in zand kon worden getekend.
Elk dagdeel zorgden de juffen ervoor dat tafels vol lagen met verschillende materialen en konden de kleine kunstenaars heerlijk aan de slag.
Geen voorbedachte werkjes, geen tijdslimiet, geen verplichtingen. Alleen maar helemaal zelf aan het werk gaan en zo hun eigen creativiteit ontwikkelen. Veel peuters vonden het prachtig en maakten het ene kunstwerk na het andere. Andere peuters plakten vijf minuten en gingen weer lekker met de auto’s spelen, want dat kon natuurlijk ook gewoon.
Om het allemaal nog leuker te maken, werd in het lokaal een heus museum gemaakt (met kassa waar je de kaartjes kon kopen!) om de kunstwerkjes te komen bezichtigen, of ter plekke nog iets moois te bouwen.
Maar kunst is ook muziek, dus voor de kleine muzikanten was een hele hoek ingericht met allerlei instrumenten van mondharmonica tot gitaar. Uiteraard werden er ook instrumenten zelf gemaakt en ontdekten we samen dat je zelfs met een pollepel muziek kunt maken. Soms ging het dak er bijna af van het lawaai (pardon, muziek) dat we maakten, en een andere keer luisterden we muisstil naar een mooi klassiek nummer op de CD. Wat een genietmomentjes!
Het thema werd op passende wijze afgesloten: Het hele lokaal was door de peuters en juffen ingericht als museum. Ouders mochten komen kijken naar al die prachtige dingen die hun kinderen hadden gemaakt, elke peuter op zijn eigen unieke manier, maar allemaal met evenveel plezier, en dat is het allerbelangrijkst!
Juf Marion