• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

KIEKE ”BOE” op de BOERDERIJ

Stichting De Welle

Tijdens het thema “LENTE” mochten de peuters kennis gaan maken met “jonge” dieren en wat is dan leuker om deze in het echt te ontdekken.

Stijn, die op een echte boerderij woont, vond het leuk dat al zijn vriendjes van peuterspeelzaal “de Boomgaard” en “De Schatkist” bij hem thuis een kijkje kwamen nemen.
Daarom gingen ze drie morgens gewapend met ouders, auto’s en stoelverhogers richting Enter.

De kalfjes stonden hen al op te wachten en hadden net als de peuters zelf een lekkere warme jas aan. Wie wilde, mocht een kalfje aaien en de echte lefgozertjes durfden ze zelfs op hun vingers te laten sabbelen. Daarna gingen ze met z’n allen de grote kalverschuur in, waar de peuters de kalveren brokjes mochten voeren. Ze vlogen met z’n allen de brokkenemmer in en menig kalf kreeg de brokken letterlijk naar z’n kop gegooid, maar gelukkig was dit lief bedoeld. Daarna namen ze een kijkje in de koeienschuur en ook hier was alles weer prima voor elkaar. Ze mochten zelfs kijken hoe een koe gemolken werd en weten nu dus dat de melk uit de uier komt. Dit was voor veel peuters een verassing en ze keken hun ogen uit. Er waren zelfs een paar peuters die het ook mochten proberen, maar helaas, dat lukte nog niet. In de ligboxenstal kregen de peuters wat te drinken met wat lekkers erbij. Voor de ouders was er koffie met cake. Aan speelgoed geen gebrek: traptrekkers, fietsjes, autootjes, speelgoedtrekkertjes, kruiwagentjes, gewoon teveel om op te noemen. Geen peuter hoefde zich te vervelen. Alleen de poezen waren niet zo blij met al die aandacht en maakten dat ze weg kwamen. Ook springen en gooien met hooi, alles mocht en niets was te gek. De kippen raakten bijna van de leg. En als klap op de vuurpijl mochten ze zelfs mee met een ritje bij de boer op de grote tractor.

Ja en dan zit het er alweer op en moesten ze helaas weer richting Wierden vertrekken. Maar als verrassing kregen alle peuters nog een ballon, kleurplaat en dierenstickers mee naar huis.

Familie Heimerink ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid!!!

Juf Jannette

Peuter op de trekkerPeuter met kalf