• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

De peuterspeelzalen van De Welle en ‘De week van de opvoeding’

Stichting De Welle

De week van de opvoeding, georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut, bestaat  5 jaar. Het thema dit jaar is dan ook ‘Geef me de 5’!

Scholen, peuterspeelzalen en andere jeugdinstellingen, maar ook jongeren of ouders zelf konden deze week initiatief nemen om rond dit thema iets te organiseren met betrekking tot de dagelijkse opvoeding van kinderen.

Alle peuterspeelzalen van Stichting De Welle (De Boomgaard, De Schatkist, Dikkie Dik en Robbedoes) grepen dit mooie initiatief aan om ouders op een leuke manier te laten zien dat gezonde traktaties niet saai hoeven te zijn. Naast gezond zijn, kunnen zij er niet alleen lekker uit zien, maar zeker ook zo lekker smaken.

Op elke groep waren de ouders uitgenodigd om samen met hun peuter zo’n gezonde traktatie te maken!

De juffen hadden het lokaal uitnodigend ingericht en de sfeer zat er meteen goed in.

Na eerst even ‘goede morgen allemaal’ te hebben gezongen, en natuurlijk de enthousiaste peuters hun verhalen te hebben laten vertellen, was het tijd om ‘serieus’ aan het werk te gaan!

Met simpele, gezonde ingrediënten werden met behulp van voorbeeldjes de mooiste traktaties ‘gecreëerd’. Het was erg leuk om te zien dat je met enkel appel, druif, banaan, kruidkoek en snoeptomaat (geef me de vijf!) de leukste en lekkerste dingen kon maken.

Uiteraard werd aan het einde van de activiteit al dit moois onder het genot van een kopje koffie (voor papa of mama) en ranja (voor de jongste hapjes-makers) smakelijk opgegeten.

Het was een super gezellige ochtend en de traktaties waren heerlijk!

Bedankt lieve peuters, en bedankt ouders dat jullie samen met ons, de leidsters, enthousiast mee hebben gewerkt aan dit initiatief.

We hopen dat het ‘zijn vruchten (!) heeft afgeworpen’ en dat we nog heel vaak mooie,  gezonde hapjes voorbij zien komen tijdens verjaardags- en afscheidsfeestjes…..jammie!

Namens alle peuterspeelzalen,
Juf Marion.