• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Taalpunt Wierden en Nijverdal

Stichting De Welle

Taalpunt                                                                       

Eén op de negen volwassen Nederlanders is laaggeletterd. Met lezen en schrijven hebben zij grote moeite. Een brief van de belasting of woningstichting begrijpen, het kopen van een treinkaartje of internetbankieren lukt vaak niet. Net als het invullen van een formulier, een e-mail schrijven of kunnen voorlezen aan (klein)kinderen.

Wilt u beter leren lezen, uw (klein)kinderen voorlezen of een kaart schrijven? Dat kan! Het Taalpunt helpt u daar graag persoonlijk bij. Het enige wat u nodig heeft, is de moed om u op te geven en doorzettingsvermogen.

Het Taalpunt is zowel actief in Wierden als in Nijverdal en is een initiatief gedragen door de bibliotheek, gemeente Wierden, gemeente Hellendoorn, ROC van Twente, Stichting Lezen en Schrijven en Stichting De Welle.

Als u iemand kent die baat kan hebben bij ondersteuning van het Taalpunt, vertel het door.

Wilt u iemand bij u in de buurt helpen om beter te leren lezen en schrijven? Geef u dan op als Taalvrijwilliger via taalpuntwierden@stichtingdewelle.nl of taalpunthellendoorn@stichtingdewelle.nl. Een training maakt onderdeel uit van het traject om Taalvrijwilliger te worden. Voor meer informatie kunt u ook bellen met Ria Maassen van den Brink van Stichting De Welle (Wierden), tel. 0546-571693 of Marije Leferink (Nijverdal), tel. 0548-638810.

U kunt ook langskomen bij het Taalpunt in de Bibliotheek.

Openingstijden Wierden: elke vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.00 zijn er medewerkers die u informatie kunnen geven, zowel voor deelnemers als vrijwilligers. Tijdens schoolvakanties is het Taalpunt gesloten, maar u kunt wel bij De Welle terecht met uw vragen.

Openingstijden Nijverdal: Vanaf dinsdag 6 september is het Taalpunt Nijverdal weer geopend van 16.00-17-00 uur en op donderdag van 19.00-20.00 uur.