• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Peuters Robbedoes maken kennis met lammetjes

Stichting De Welle

Het thema waar we deze week mee beginnen op peuterspeelzaal Robbedoes gaat over, hoe kan het ook anders, ‘de lente’. En hoe kun je beter beginnen dan met peuters, ouders, opa of oma een bezoekje te brengen aan het Reins in Enter. Hier zijn we welkom om de schapen en de vele lammetjes te mogen bewonderen.
Er wordt veel geaaid en zelfs de fles mag gegeven worden. Het is een feest om de lammetjes al dartelend de wei in te zien gaan.
Een week later beginnen we heel dicht bij de natuur door een lentewandeling te maken. We laten de kinderen takken voelen met knoppen en blaadjes die uitlopen. Misschien ontdekken we een vogelnestje. Op de peuterspeelzaal kijken we hoe er bloemen groeien uit een bloembol en hoe een kuiken uit een ei komt. We maken een lentetafel en onze peuters leren liedjes en versjes over bloemen, eieren, vlinders en vogels.
Hoe beleeft een peuter de lente? Peuters zijn erg gericht op wat ze zien, horen, ruiken en proeven. Ze willen alles met de handen vastpakken en onderzoeken. Als ouder of oma/opa kun je flink druk zijn met uitleggen en vertellen hoe alles heet. Wil uw (klein)kind ook weten wanneer die bloem uit de bol tevoorschijn zal komen, hoe en waar de vogels hun nest maken en wie er voor de vogeltjes zorgt? Peuters zijn zich misschien voor het eerst wat meer bewust van de veranderingen van de winter naar de lente. Het blijft langer licht. Als het warmer weer is, veranderen ook de bezigheden. Misschien maakt uw kind mee dat u bezig bent in de tuin. Bijvoorbeeld met het gazon voor het eerst weer maaien en het winterafval opruimen. Doet u thuis mee door veel met uw kind te praten over de lente? Zo helpt u mee aan de ontwikkeling van de woordenschat van uw(klein) kind.