• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Al meer dan 300 bezoekers bij sportinstuif in Enter!

750 562 Stichting De Welle

De Welle organiseert dit kalenderjaar nog 4 sportinstuiven en wel op: 30 november, 7 december, 14 december en 21 december. De combinatiefunctionaris van de welzijnsstichting, Bart Benneker, kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de eerste weken van de sportinstuif die sinds 4 november weer plaatsvinden in sporthal De Zomp. De afgelopen 4 weken heeft de sportinstuif al meer dan 300 kinderen mogen verwelkomen.

Elke vrijdagmiddag tovert het sportteam de sporthal om tot groot sport- en speelplein. Kinderen kunnen wekelijks van 15.15 -17.00 uur gebruik maken van allerlei sportmaterialen, zich uitleven in de touwen, op de trampoline/tumblingbaan.

Afgelopen vrijdag kwam ook Johan Reekers (paralympiër) en Geert Henk Wessels namens (S)Cool op Wheels langs voor een interessante clinic. Zij lieten de jeugd kennismaken met sporten in een rolstoel. Allereerst konden kinderen ervaren is om een rolstoel te besturen, vervolgens kwam de bal erbij voor een potje rolstoel basketbal en werd afgesloten met een rolstoel estafette. De clinic was zeer gewild.

“De sportinstuiven bieden kinderen de mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze in aanraking te komen met sport”, aldus Bart Benneker. Daarnaast vindt de combinatiefunctionaris het stukje ‘bewustwording’ ook van groot belang.

Voor de organisatie is de grote animo een teken dat dit sportmoment aansluit bij de behoeftes van de kinderen. Iedereen is van harte welkom om eens langs te komen en deel te nemen. Kosten voor de sportinstuif bedragen €1,- per persoon.