• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

‘AutoMaatje’ vervangt vervoersaanvragen Graag Gedaan

1024 682 Stichting De Welle

Even een boodschap halen in de supermarkt, een bezoek brengen aan de huisarts of op visite bij een vriendin. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Geen vervoer betekent dat mensen geïsoleerd raken. Welzijnsorganisatie Stichting De Welle speelde daar al vroeg op in. Zo’n 30 jaar geleden werd hiervoor de vervoersservice Graag Gedaan opgestart. Mensen mét een eigen auto rijden tegen een kleine onkostenvergoeding mensen bij hen in de buurt naar hun bestemming. Het gaat hierbij om sociaal vervoer. Dat iemand bij zijn reisdoel komt is belangrijk, maar de kracht zit hem juist in het praatje onderweg.

Vanaf 13 september gaat de vervoersservice van Graag Gedaan verder onder de naam ‘AutoMaatje’, een initiatief van de ANWB. Behalve de naam verandert er voor de deelnemers weinig:

  • Als u vervoer nodig hebt, neemt u twee dagen van tevoren contact op met HellendoornDoet! van Stichting De Welle via 0548-638800.
  • De balie van HellendoornDoet! – ANWB-AutoMaatje is vanaf 13 september bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 12.00 uur.
  • HellendoornDoet! zoekt een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs die u, op het gewenste moment, wil rijden.
  • Als er een vrijwilliger gevonden is, wordt u teruggebeld. Hierbij wordt de globale hoogte van de verschuldigde onkostenvergoeding doorgegeven (€0,30 per kilometer) vermeerderd met eventuele parkeerkosten.
  • Op het afgesproken moment meldt de vrijwilliger zich bij u en gaat u samen op stap. Bij korte ritten zal hij vaak bij u blijven. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit? Dan maakt hij een afspraak wanneer hij weer klaarstaat voor de terugreis.
  • U betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.

AutoMaatjes gezocht

Bent u in het bezit van een auto en wilt u zich inzetten als vrijwilliger voor deze vervoersservice? Dan kunt u contact opnemen met HellendoornDoet!. Meer informatie vindt u op www.hellendoorndoet.nl of via deze link: https://bit.ly/2Lw876M. De ritten zijn in overleg en nemen maximaal 2 uur per week in beslag.