• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Avond van ontmoeting tussen verschillende culturen een groot succes!

Stichting De Welle

Een uitverkocht ZINiN theater, honderden internationale hapjes en ruim 100 artiesten maakten gisteren deel uit van het perfecte recept voor de geslaagde avond “Let’s meet, greet and celebrate!” (with our new neighbours). De organisatie, in handen van VluchtelingenWerk Nijverdal/Hellendoorn (onderdeel van Stichting De Welle) heeft zowel voor als achter de schermen heel hard gewerkt om deze avond tot een succes te maken. De avond werd gepresenteerd in het Nederlands en Engels door Yvon Wille. Herman Kampman zorgde voor de Twentse noot gedurende de avond. Ook interviewde hij Anne van der Meiden over zijn kijk op de vluchtelingencrisis.

Een bont gezelschap van artiesten trad op, zoals de Molukse zanggroep, Annet Nikamp, The Next Episode Crew en Popkorn. Voornamelijk het gelegenheidsduo Adri Kodde en Hagop Estifan maakten de heupen los. Ook Kibrom Chaay Gebrenegus, spelend op zijn “Krar”, een Eritrees muziekinstrument, maakt diepe indruk op de aanwezigen. Spontaan stonden er statushouders en Nederlanders uit de zaal op om op het podium te dansen. Men genoot zichtbaar, het was een kippenvel moment voor velen in de zaal. De muzikale verrassingen werden afgewisseld met interviews en voordrachten. Sjahrzad Khodadadeh had speciaal voor deze avond een gedicht gemaakt en voorgedragen. Ook werd er aandacht besteed aan het Werelds Tafelen, een initiatief dat een aantal jaren geleden is gestart om allochtoon en autochtoon met elkaar te verbinden door middel van het nuttigen van een maaltijd. Dilla Majid is de kok van Werelds Tafelen. In Irak was zij civiel ingenieur maar heeft die droom helaas moeten opgeven. Ze heeft jaren voor het huiswerkinstituut gewerkt en is momenteel zeer actief voor VluchtelingenWerk. Het Werelds Tafelen doet zij samen met gastdames Nardi Benneker en Rima Abboud.

In de pauze was er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Aan het begin van de voorstelling hadden alle gasten een gekleurd kaartje ontvangen. De bedoeling was dat men – iemand met eenzelfde kleur kaartje- ging opzoeken om een praatje te maken. Dit gebeurde veelvuldig, de hapjes vonden gretig aftrek en de pauze vloog om.  Na de pauze traden Mathé en Ilse op met  het nummer “Wat zou je doen?”, maar ook de Filipijnse dansgroep, zangeres Mirre uit Haarle, Folkloristische dansgroep en FIERCE ontbraken niet. Een speciale traditionele Arabische dans werd opgevoerd door Talar Agop. Ze danste in haar eentje, maar stal de show en pakte het publiek in. Op het eind trad het koor Shine op en als verrassing gingen Adri en Hagop het podium weer op om iedereen aan het dansen te krijgen. Zelfs burgemeester Anneke Raven en wethouden Anja van den Dolder dansten mee, die kort daarvoor nog bij de raadsvergadering aanwezig waren.

Al met al een geweldige en ontroerende avond!  VluchtelingenWerk wil nogmaals alle mensen bedanken die belangeloos hebben meegewerkt aan deze avond.dsc_0055 dsc_0134 dsc_0235 dsc_0244