• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Basisschoolleerlingen gaan sportief de meivakantie in!

Stichting De Welle

Op 20 april jl. vonden op het terrein van SVZW de Koningsspelen plaats.

De organisatie bestaande uit Buutsportcoaches van Stichting De Welle, leerkrachten van basisscholen en een stagiaire van Landstede Sport en Bewegen te Zwolle, kijken met een grote glimlach terug op de koningsspelen.

Het was een fantastische dag. Zo’n 1200 Basisschoolleerlingen van de groepen 5,6,7 en 8 uit Wierden en Enter verzamelden zich vrijdagochtend onder een lente zon bij het sportpark. De spelen werden geopend door wethouder sport; dhr. Lansink, daarna dansten zo’n 1250 leerlingen de ‘Okido’

Na de openingsdans waren de 1200 leerlingen actief in acht kleurgroepen, elke kleurgroep bestond weer uit 8 spelonderdelen. Zo konden de leerlingen van groep 5 en 6 hun energie kwijt bij de spellen: Eindvakbal, Vortex werpen, 50m sprint, Chocolade rivier, Lijbal, Go-Go, Pionnenroof en Trefbal. De leerlingen van groep 7 en 8 waren actief bij: Flag football, 50m sprint, Kin ball, Knotshaalbal, Bandwerpen, Tjoekbal, Moerasje en Expeditie Robinson.

Naast de genoemde onderdelen was er dit jaar voor het eerst ook een randprogramma. De organisatie heeft gekeken naar extra mogelijkheden tijdens pauze momenten, dat is gelukt! Er was dit jaar voor het eerst een heuse playground! Een ruimte waarbij de judo- en basketbalvereniging uit Wierden enkele demonstraties gaven, maar waar kinderen ook zelf kennis konden maken met deze sporten. Ook was er een springkussen aanwezig waar veelvuldig gebruik van gemaakt werd.

De Koningsspelen werden uiteindelijk afgesloten met een scholenestafette. Elke school heeft daarbij 4 personen (2jongens en 2meiden) afgevaardigd; na een zinderende finale ging de Talenter er met de wisselbokaal vandoor!

Alle spellen stonden onder begeleiding van vrijwilligers, afkomstig van ROC Van Twente (Sport en Bewegen), Landstede Zwolle (Sport en Bewegen) en studenten van De Passie uit Wierden. Mede dankzij de fantastische inzet van deze vrijwilligers verliepen de spellen zonder problemen. Ook een speciaal woordje van dank aan de vrijwilligers van de EHBO.  De organisatie wil ook graag de vrijwilligers van SVZW bedanken.

Tijdens de Koningsspelen zijn er verscheidende opnamen gemaakt; waaronder TerrorSquad, de unieke beelden van dit YouTube kanaal staan nu online op het Facebook account van Sportbuurtwerk Wierden! Like deze pagina om op de hoogte te blijven van de sportactiviteiten in de gemeente Wierden.