• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Beestenboel bij het Peuterfestijn!

1024 684 Stichting De Welle

Op donderdag 27 februari 2020 staat voor het derde achtereenvolgende jaar het Peuterfestijn op het programma. Tijdens deze ochtend kunnen peuters uit de gemeente Hellendoorn op laagdrempelige wijze kennismaken met verschillende sporten en sportverenigingen. Deze grandioze  sport- en spelochtend vindt plaats in sporthal het Ravijn in Nijverdal. Nieuw dit jaar is het thema ‘Dieren’. Kom jij ook verkleed als aap, tijger, koe, giraffe of ander dier naar de sporthal?

Het Peuterfestijn is gratis toegankelijk voor alle peuters (van 2,5 tot 4 jaar) uit de gemeente Hellendoorn. Ook ouder(s)/verzorger(s) zijn van harte welkom om (eventueel) met zoon of dochter mee te doen. Gezien het animo van vorig jaar, toen ongeveer 160 peuters dit festijn bezochten, is er voor komende editie wederom besloten dat het festijn in twee gedeeltes opgedeeld wordt.

Deel 1 vindt plaats van 8:45 – 10:00 uur en is bestemd voor alle peuters en ouder(s)/verzorger(s) uit de gemeente Hellendoorn die houden van klimmen, rennen, sporten en bewegen.
Let op: Activiteit start om 8.45 uur, belangstellenden kunnen zich vanaf aan 8.15 melden en de zaal betreden, omkleden is mogelijk in de aanwezige kleedkamers.
Deel 2 vindt plaats van 10:30 – 11:45 uur en is toegankelijk voor alle peuterspeelzaalgroepen van de SPGH, die tijdens het festijn open zijn.

Gymnastiekvereniging Fysion, korfbalvereniging NKC’51, dansschool JoniConnect en fysiotherapiepraktijk Kruidenwijk geven een eigen invulling aan het beweegprogramma. Er zijn verschillende leuke, uitdagende en vooral leerzame activiteiten bedacht. Een tipje van de sluier? Er is een waanzinnig groot klim- en klauterparcours!

De organisatie van het Peuterfestijn nodigt ouders uit samen met hun kinderen een leuke, leerzame en sportieve ochtend te hebben. Het Peuterfestijn is gratis toegankelijk. Opgave vooraf is niet nodig. Heeft u vragen? Dan kunt u deze stellen aan Sven Mensink, stagiaire van De Welle via s.mensink@stichtingdewelle.nl.

De aanleiding voor het Peuterfestijn komt voort uit het project “Peuterspeelzaal in beweging (PIB)” waar binnen vijf peuterspeelzalen van de SPGH een kwaliteitsimpuls gegeven wordt aan de sport- en beweeglessen. De focus ligt daarbij vooral op de motorische ontwikkeling van de peuters.