• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

De kracht van samen!

1024 683 Stichting De Welle

Naar aanleiding van de persconferentie die minister Rutte op 21 april gaf, werd duidelijk dat de anderhalve meter afstand nog langer bewaard moet blijven. Ook al worden sommige maatregelen – met betrekking tot de jonge doelgroep – wat versoepeld, er is nog steeds geen extra ruimte voor het opzoeken van sociale contacten. Vooralsnog geen grote evenementen, nog niet naar de geliefde hobbyavonden, de gezelligheid langer vermijden. De Welle heeft veel contact met senioren en gelukkig weten veel mensen zich aardig te redden in deze situatie. Ze zien het nog positief in. Denkend aan het grotere doel met betrekking tot onze gezondheid, komen ze de dagen goed door, weten ze hun beweging dagelijks te pakken en staat de zonnige kant nog altijd voorop.

Echter, voor bepaalde groepen mensen kan deze verlenging van de social distancing toch even flink tegenvallen. Nog zo’n periode van eenzaamheid kan zorgen voor negatieve of sombere gedachtes. Wellicht wordt het nu ineens een groter probleem om in de eigen dagelijkse behoeftes te blijven voorzien. Waar eerst nog buren of mensen in het directe netwerk klaarstonden om boodschappen te doen, kan die hulp misschien wat afzakken en staat u er wellicht meer alleen voor.

De Welle gelooft in de kracht van samen. Samen komen we deze tijd door. Sommige mensen kunnen daarbij ondersteuning, praktische hulp of gewoon een luisterend oor wel gebruiken. Bent of kent u zo iemand? Dan kunt u een beroep doen op de telefonische hulplijn van De Welle (i.s.m. Evenmens). Bel ons voor een gesprekje. Gewoon even van u af praten kan al zoveel schelen. Neem contact op als boodschappen doen een probleem wordt of als u een maaltijd aan huis kunt gebruiken. Als we iets kunnen doen om deze rare tijd waarin we in een klein wereldje moeten bewegen net wat aangenamer te maken, dan regelen we dat graag. Er staan zoveel mensen klaar om te helpen! Dat is de kracht van samen!

De Welle is dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur via het telefoonnummer 0548-638810 (gemeente Hellendoorn) en 0546-571693 (gemeente Wierden). Wilt u zelf helpen? Word dan lid van de Facebookgroep Coronahulp HellendoornDoet! of CoronahulpWierdenDoet! en help de kracht van samen mee vormgeven!