• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

De peuterspeelzaal als basis

Stichting De Welle

Stichting De Welle heeft vier peuterspeelzalen. Ons uitgangspunt is dat alle kinderen leren door te spelen, ze ontdekken al spelend de wereld. Ieder kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en op zijn eigen wijze. Wij ondersteunen deze ontwikkeling door een zo compleet mogelijk spelaanbod te bieden. Wij geven onze peuters de ruimte en tijd  om hun eigen mogelijkheden en talenten te ontdekken.

De peuterspeelzaalperiode is een hele goed basis voor de basisschool. We vinden het dan ook heel belangrijk om goede contacten te hebben met alle basisscholen. Als de peuter naar de basisschool gaat, zorgen we voor een goede overdracht.

Sinds kort zijn er zelfs 2 peuterspeelzalen gevestigd in een basisschool: De Schatkist en De Boomgaard, allebei in het dorp Wierden. Een ontwikkeling waar we erg blij mee zijn, en welke tot stand is gekomen in samenwerking met de scholen Het Galjoen en De Mariaschool.  Voor sommige ouders wekt het mogelijk de indruk dat we samen zijn gegaan met het Katholieke onderwijs; dit is niet het geval. Onze peuterspeelzalen zijn onderdeel van Stichting De Welle  en geen onderdeel van de scholen.

Onze peuterspeelzalen  hebben een openbaar karakter, waarbij wij op een respectvolle manier omgaan met de peuters en de ouders/verzorgers. Wij vinden het belangrijk om een samenwerking en afstemming te hebben met alle scholen in de gemeente Wierden. Wij zijn er voor alle peuters.

We werken met de methode Piramide welke we ondersteunen met een manier van werken dat  Meervoudige Intelligenties heet. Hierdoor kunnen we nog beter inspelen op de talenten van de peuters. Een volgende keer meer hierover!