• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

De Welle biedt luisterend oor

1024 699 Stichting De Welle

In deze bijzonder onwerkelijke tijd waarin de Nederlandse samenleving tot stilstand wordt geroepen, de een na de andere annulering ons om de oren vliegt, omdat de veiligheid van ons allen centraal staat, wordt ook duidelijk wat de impact is van de maatregelen.

Bellen bij eenzaamheid
Mensen die normaal gesproken rekenen op sociale activiteiten, ontmoetingen en een praatje buiten de deur, komen nu thuis te zitten, zonder aanspraak, maar met zorgen over hun gezondheid en die van hun dierbaren. De Welle wil voor die mensen een punt zijn waar zij terecht kunnen met hun zorgen en hun hulpvragen. Mensen die een gevoel van eenzaamheid ervaren en graag een luisterend oor willen, kunnen telefonisch een beroep doen op de welzijnsstichting, waar beroepskrachten en vrijwilligers even tijd vrij maken voor een gesprek.

Noaberschap
Voor mensen die wat voor een ander willen betekenen is er door De Welle de Facebookgroep Coronahulp HellendoornDoet!/Coronahulp WierdenDoet! opgezet. Mensen met een hulpvraag, maar zonder Facebook, wordt gevraagd hun vraag telefonisch bij De Welle neer te leggen. Dit kan zijn voor hulp bij de boodschappen, omdat men zelf de deur niet meer uit kan of voor een luisterend oor, hulp met huisdieren of anders. Bellen kan elke werkdag van 9.00 tot 16.00 uur. De Welle verwijst de vraag door naar de juiste instantie of probeert hiervoor een vrijwilliger bereid te vinden via de Facebookgroep met veel behulpzame inwoners uit de gemeente Hellendoorn en Wierden. Uiteraard blijven de hygiënemaatregelen van het RIVM altijd het uitgangspunt bij het verlenen van hulp. Dit betekent dat we fysiek contact zoveel mogelijk willen voorkomen.

Warme maaltijd aan huis
Lukt het mensen – vanwege ziekte of anderszins – niet (meer) om zelf een maaltijd klaar te maken? Dan kan De Welle een warme maaltijd aan huis bezorgen. In verband met de veiligheid van de bezorgers wordt er 2x aangebeld. De maaltijd wordt voor de deur achtergelaten. De kosten per maaltijd bedragen €6,30. Aanvragen kan via het telefoonnummer 0548-638810 (gemeente Hellendoorn) of 0546-571693 (gemeente Wierden). Ditzelfde telefoonnummer geldt voor algemene vragen en een gesprek bij eenzaamheid.