• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Digitaal sterker worden – alle opties in Wierden op een rij!

1024 683 Stichting De Welle

Computerlessen en internetcafé

Brieven versturen, foto’s bewerken, via e-mail post ontvangen en versturen, prijzen vergelijken, het nieuws volgen, uitzending gemist bekijken, kaartjes kopen voor een voorstelling, kopen via webshops of op marktplaats, spelletjes spelen met de hele wereld,  skypen (gratis internet bellen) met de kleinkinderen, etc. Het werken met een computer is niet meer weg te denken en  veel senioren weten er gelukkig  steeds beter mee om te gaan.

Maar voor iedereen die nog niet zo goed de computer weet te hanteren en/of er iets meer van wil weten, organiseren de vrijwilligers van de Welle computerlessen en het internetcafé. Ook de bibliotheek heeft computercursussen. Hieronder een opsomming van de mogelijkheden.

Internetcafé:                                                                                                                                                     

 • Wij laten u met behulp van een voor senioren geschreven lesboek kennis maken met de basismogelijkheden van de computer.
 • Zijn de lettertjes op de computer te klein? Wij laten u zien hoe u deze kunt aanpassen.
 • Wilt u brieven versturen en/of bewaren? Wij leren u  hoe u dit het handigst op de computer kunt doen.
 • Wilt u alleen typelessen op de computer en/of weten hoe de spellingscontrole kunt gebruiken? Wij maken u wegwijs.
 • Foto’s bewaren op de computer, bewerken en bewaren? Wij helpen u graag.
 • Zoeken op het internet? Wij geven u graag onze tactische tips.
 • Wilt u uitproberen of u met een laptop kunt werken? Wij hebben een aantal laptops ter beschikking om te oefenen.
 • surfen op het net, sociaal media, bankzaken, etc.

Daarnaast is het computer- en internetcafé  een gezellige bijeenkomst waar we tussendoor tijd hebben voor individuele vragen. Ook voor vragen op het gebied van de mobiele telefoon kunt u bij ons terecht.

Start maandag 17 september in het Reggedal (10.00-12.00)  en aan  de Eikenlaan nr. 5  op maandagmiddag en woensdagmiddag  van 13.30-15.30 uur. Kosten 3,-  inclusief koffie en thee. Opgave niet nodig.

 Digicafé

Iedere vrijdagochtend in de oneven weken zit er een vrijwilliger in de Bibliotheek in Wierden om vragen te beantwoorden over het gebruik van smartphone, tablet en laptop. Deelname aan dit Digicafé is gratis.
Vanaf 12 oktober vrijdagochtend in de oneven weken, 11.00-12.30u.

Computercursussen

Klik&Tik

Basiscursus

In deze cursus van acht weken leert u de basis van het omgaan met computer of laptop. Aan de hand van een uitgebreid lesboek nemen onze ervaren docenten u mee in de wereld van de digitalisering. Van e-mailen en tekst verwerken tot het internet op, iets online kopen en het inrichten van mappen en bestanden op de computer, het komt allemaal aan bod.

In acht bijeenkomsten maak u zich, op een rustige manier, de basis eigen van het werken met de computer.

De cursus start op 10 september t/m 5 november 9.30-11.00u in Wierden en op 13 september t/m 8 november 9.30-11.00u in Enter. Opgeven in de Bibliotheek of via: www.bibliotheekwierden.nl
De kosten zijn €32,50 inclusief lesboek en ervaren docent.

Digisterker

De cursus ‘Digisterker: Werken met de e-overheid’ leert u wat de naam al doet vermoeden, omgaan met de digitale overheid. Zowel de landelijke overheid als uw eigen gemeente maken steeds meer gebruik van hun website en vragen van hun klanten om hetzelfde te doen. In vier bijeenkomsten leert u handige informatie te vinden en hoe u iets moet aanvragen bij de gemeente en de landelijke overheid. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals bijvoorbeeld de opbouw van uw AOW. Verder leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken.

Deze cursus is voor mensen die al met internet kunnen omgaan.

De cursus start op 12 november t/m 3 december 9.30-11.30u in Wierden en op 15 november t/m 6 december 9.30-11.30u in Enter. Opgeven in de Bibliotheek of via: www.bibliotheekwierden.nl
De kosten zijn €15,00 inclusief lesboek en ervaren docent.

Windows 10 voor gevorderden

Regelmatig is er een computercursus waarbij u leert omgaan met uw computer (windows 10). Op 3  oktober start De Welle op de woensdagochtend van 9.00-11.30 uur dit jaar,op verzoek,  met een vervolgcursus. (10 lessen) Hiervoor heeft u al wel basiskennis nodig of u heeft de basiscursus reeds gevolgd. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • uw werkomgeving aanpassen
 • werken met bestanden en mappen
 • gebruiker accountbeheer
 • werken met foto’s
 • muziek afspelen en beheren
 • apps downloaden en systeemherstel, back-up maken en de pc opruime

Tabletcursus

Tevens start er in oktober een tablet les van De Welle op de maandagmiddag van 13.30-15.30 uur in het Oosterhoes.

Het betreft een cursus voor beginners. Heeft u een tablet (geen IPad) en wilt u hier mee leren omgaan dan bent u van harte welkom.

U kunt u opgeven voor de computercursus gevorderden en de tabletcursus bij Maatwerk Stichting De Welle 0546-571693. De kosten zijn € 55,- (inclusief boek en koffie en thee)  Wilt u meer informatie neemt u dan contact op met Marianne Pekkeriet 0546-571693