• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Docenten en cursisten taalondersteuning bezoeken De Sprengenberg

Stichting De Welle

VluchtelingenWerk Nijverdal biedt extra taalondersteuning aan mensen die dit nodig hebben en graag in een groep de taal beter willen leren spreken, schrijven en lezen. Dit gebeurt vaak in de vorm van klassikale lessen, waarna men in kleinere groepjes (in verband met niveauverschil) uiteen gaat en in de vorm van leuke en informatieve uitjes.             
Afgelopen maandag kwam Johan Alferink om 9.00 uur naar het kantoor van VluchtelingenWerk in Nijverdal, waar men met een kopje koffie/ thee en een stukje taart begon. Rond half tien vertrok de groep cursisten en docenten met een aantal auto’s en reden naar de parkeerplaats bij de boerderij van Natuurmonumenten -De Pas – bij Haarle.
Johan wandelde met de groep door de mooie lanen rondom De Sprengenberg en vertelde kort over de historie van de Palthetoren en over de mooie natuur. 

Zowel de docenten als de cursisten geven aan een leuke ochtend te hebben gehad: “We hielden het dit keer droog en de mensen waren allemaal tevreden en enthousiast over het gebied”, vertelt Adri Kodde (taaldocent). “Niemand van de deelnemers was al eerder in Haarle geweest. Zo dicht bij en zo mooi!”. Hierbij willen we Johan nogmaals bedanken voor zijn bijdrage!

 

Foto-MFLF7XX4

VluchtelingenWerk Nijverdal biedt anderstaligen extra taalondersteuning aan in groepsverband en zo nodig individueel. Wilt u daar mee over weten, dan kunt u contact opnemen met Marije Leferink: 0548-638790.