• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Personenalarmering

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zegt het spreekwoord. Voor wie vaak alleen is, is het een fijn idee dat je in zo’n situatie op hulp kunt rekenen. Dat kan met personenalarmering. Hiermee kunt u altijd om hulp vragen, zowel overdag als ’s nachts. Bijvoorbeeld als u bent gevallen of als u zich plotseling niet lekker voelt. Via dit systeem geeft u een noodsignaal af en komt er iemand naar u toe.

De Welle biedt al ruim dertig jaar personenalarmering aan voor ouderen, maar ook voor mensen met een beperking. Mede dankzij personenalarmering kunnen zij langer zelfstandig blijven wonen. Hierdoor wordt het gevoel van veiligheid vergroot. Ook voor familie, buren of kennissen is het een geruststellende gedachte dat betrokkene in een noodsituatie altijd iemand kan bereiken (lees hier over de persoonlijke ervaring van een cliënt).

U kunt kiezen tussen vaste personenalarmering en mobiele alarmering.

Vaste personenalarming

Bij vaste personenalarmering maakt u met één druk op de knop van uw pols- of halszender contact met de meldkamer. Deze neemt vervolgens contact op met de contactpersonen die u hiervoor heeft doorgegeven. Dat kunnen familieleden zijn, buren of een goede relatie. Dit systeem werkt in en om het huis.

Kosten

 • De apparatuur voor vaste personenalarmering huurt u van De Welle. De kosten bedragen € 20,25 per maand.
 • De eenmalige aansluitkosten bedragen € 80,-.

Aanvragen kan via het Aanvraagformulier vaste personenalarmering. U kunt dit mailen naar alarmering@stichtingdewelle.nl.

Mobiele personenalarmering

Naast de vaste personenalarmering biedt De Welle ook mobiele personenalarmering. Hiermee kunt u altijd en overal alarm slaan. Of u nu in het bos aan het wandelen bent, geniet van een fietstochtje of een lange autotocht maakt. Zodra er een alarmsignaal wordt afgegeven, ziet het systeem zelfs uw exacte locatie! Zo weet degene die op uw noodoproep reageert, precies waar u bent.

Afhankelijk van het abonnement dat u kiest, komt uw oproep direct binnen bij een contactpersoon die u hiervoor heeft opgegeven, bijvoorbeeld een familielid of vriend, of wordt uw oproep doorgeschakeld naar de alarmcentrale. Hierdoor kunt u er altijd vanuit gaan dat er iemand bij u komt als u onverwacht hulp nodig heeft, waar u ook bent. Zo kunt u met onze mobiele personenalarmering blijven doen wat u altijd doet, zowel in huis als daarbuiten.

Kosten

 • Kiest u voor een sociaal abonnement, dan betaalt u € 9,95 per maand + € 0,18 per minuut bij alarm. Alarmopvang en -opvolging worden in dit geval gedaan door uw contactpersonen.
 • Kiest u voor een professioneel abonnement, dan betaalt u € 14,95 per maand + € 0,18 per minuut bij alarm. Alarmopvang door onze 24/7 alarmcentrale en opvolging door uw contactpersonen (bij urgentie door hulpdiensten).
 • Er zijn verschillende soorten mobiele apparaatjes waaruit u kunt kiezen. De prijzen variëren van € 110,- tot € 140,-. Ook zijn er diverse accessoires beschikbaar.
 • Voor de activatie van het apparaat betaalt u eenmalig € 25,–.

Aanvragen kan via het Aanmeldformulier De Welle mobiele alarming. Hier vindt u ook meer informatie over de verschillende opties. Het aanvraagformulier kunt u mailen naar alarmering@stichtingdewelle.nl.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van personenalarmering? Of heeft u hulp nodig bij het invullen? Bel gerust voor een afspraak en dan doen we het samen. De Welle is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur op telefoonnummer 0546-571693 (gemeente Wierden) of 0548-638810 (gemeente Hellendoorn).

 • null

  Gerdie de Hoop

  0546 – 57 16 93

 • null

  Arjen Manenschijn

  0548 – 638813

 • null

  Jolanda van Rooyen

  0548-638824