• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

“Een veilig gevoel”

1024 682 Stichting De Welle

De heer Visser is 90 jaar oud en woont nog zelfstandig. Dat bevalt hem goed. Zijn prachtige achtertuin onderhoudt hij zelf. De hortensia staat te pronken als één roze wolk. Ook heeft hij in een hoekje wat aardappels gepoot. De eerste oogst is inmiddels binnen. Hij zou er een maaltje of twee van kunnen eten. Dat wil zeggen: in het weekend, want doordeweeks krijgt hij zijn warme maaltijden thuisbezorgd.

Polszender
Dat hij in de tuin, maar ook binnenshuis een polszender voor personenalarmering draagt, valt niemand op. Het geeft hem een veilig gevoel. De heer Visser: “Zoals een winterjas me beschermt tegen de kou, zo draag ik deze polszender. Het is het eerste wat ik ’s ochtends omdoe en het laatste wat ik weer afdoe als ik naar bed ga. Als het vriest ga je ook niet zonder jas naar buiten!”

Nadat hij een paar keer was gevallen, heeft hij besloten om zich aan te melden voor de personenalarmering van De Welle. “Als ik nu val, is een druk op de knop voldoende om contact te maken met de meldkamer. Daar zorgen ze ervoor dat er hulp komt.”

Zowel de personenalarmering als de dagelijkse maaltijdvoorziening maken het mogelijk dat de heer Visser nog prima zelfstandig kan wonen. Maar, zo benadrukt hij, ook de mensen om hem heen, de buren, zijn huishoudelijke hulp, kinderen en vrienden zijn belangrijk voor hem. “Ik voel me een gezegend mens.”