• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Eerste expositie Schilderclub De Eik – verslag

Stichting De Welle

Deelnemers van schilderclub De Eik hebben afgelopen juni één week een expositie gehouden in ’t Schoapenschot in Hellendoorn.
Het was een succes, de groep deelnemers was eerst afwachtend maar al snel sloeg dat om naar enthousiasme. Door spontane, positieve en soms verbaasde reacties van de ruim 200 bezoekers kreeg de groep deelnemers er plezier in om als gastvrouw/heer op te treden in ‘t Schoapenschot.

Hoe kwam deze expositie tot stand? In één van de drie groepen die onder leiding van Ineke Mulder wekelijks schilderen geeft in De Eik, ontstond dit idee van mevr. Schellevis. Ze had contacten met Old Heldern en het idee om een expositie te houden ging groeien. Er is een werkgroepje gevormd; deze mensen hebben veel werk verzet in een hele korte tijd. De avond voor de opening hebben wij als werkgroep trots naar het eindresultaat gekeken en kwam toen nog op het idee om wethoudster Anja van den Dolder uit te nodigen. En ze nam deze late uitnodiging met beide handen aan.

De expositie “Kan ik wel schilderen” werd door Mevr. Lammerse en mevr. Klumperman op feestelijke wijze geopend. In ontspannen sfeer beken de eerste gasten de schilderijen en waren erg onder indruk. In de week die daar op volgden waren vele gasten verbaasd over het niveau van schilderkunst, diversiteit en de kleurigheid. Terugkijkend hebben de deelnemers een steuntje in de rug gekregen van de gasten om maar vooral door te gaan met hun hobby schilderen. En ik kan mij daar bij aansluiten.

Nu wil ik graag nog een aantal mensen hartelijk danken voor hun voortreffelijke inzet. Jan, Frederiek, Anton, Gerrit Hendrinks van Stichting Old Heldern, Stichting De Welle met name Evelien, Ineke en Saskia, Joke Even, Bert Wolbers.

Ineke Mulder, leidster van de Schilderclub De Eik

DSC_2567