• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Ervaar het openbaar vervoer!

1024 683 Stichting De Welle

Speciaal voor senioren die met het OV willen (leren) reizen, organiseren OV-ambassadeurs inloopspreekuren. In Wierden is het eerstvolgende inloopspreekuur op vrijdag 27 september van 10.00 tot 11.30 uur bij Stichting De Welle aan de Dokter G.H. Beensweg 21.

OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die leeftijdsgenoten op weg helpen. Tijdens het maandelijkse inloopspreekuur beantwoorden zij alle vragen over het reizen met bus en trein, bijvoorbeeld over het gebruik van de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook voor informatie over hoe u kunt deelnemen aan een proefreis kunt u hier terecht. Belangstellenden kunnen gratis en vrijblijvend binnenlopen.

Proefreis

In Wierden is de eerstvolgende proefreis op vrijdag 18 oktober. Tijdens deze proefreis laten OV-ambassadeurs u oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130.

Zo lang mogelijk zelfstandig reizen

De provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen naar 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.