• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Expositie Echte Twentse Meesters in Grolsch Veste

Stichting De Welle

Als afsluiting van het schilderproject “Echte Twentse Meesters” in samenwerking met FC Twente Scoren in de Wijk, trok de schildersclub van 15 senioren vandaag naar de Grolsch Veste voor de onthulling van de eigengemaakte schilderijen. Daar aangekomen, voegde de schildersclub uit Hengelo zich ook bij de groep en werd men hartelijk ontvangen in het Twentekwartier; de fysieke ontmoetingsplek van diverse maatschappelijke partners, welke verenigd zijn in Stichting Maatschappelijk Plein Twente.

Na een welkomstwoord van Hans Bijvank en Joop de Winter van FC Twente, werden de schilderijen onthuld door kunstenares Lidwien Rouweler en Joop de Winter. In totaal werden 28 schilderijen onthuld, allen met het thema FC Twente of voetbal erin verwerkt.

Vervolgens werd er een rondleiding gehouden waarbij de kleedkamers, spelerstunnel en de supportershome uiteraard aan bod kwamen.

De deelnemers van de schildersclub vielen met de neus in de boter aangezien ze Joop Munsterman, Sander Boschker en spelers van de huidige selectie tegen het lijf liepen. Toen één van de deelnemers Sander tegenkwam, kwam er heel voorzichtig een vaantje van FC Twente uit de tas, klaar om gesigneerd te worden. Sportief als hij is, gaf Sander hieraan gehoor. Tot slot werd er een drankje en een hapje genuttigd waarna de middag werd afgesloten.

De reacties van de deelnemers waren overweldigend positief. “Wat een prachtige afsluiting”, was één van de vele gehoorde opmerkingen. “De sfeer was fantastisch.”