• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Geen vervoer naar vaccinatie? Automaatje staat klaar!

940 788 Stichting De Welle

Na zorgmedewerkers en ouderen die in verpleeghuizen wonen, zijn nu ook de thuiswonende ouderen aan de beurt om een vaccinatie tegen het coronavirus te halen. Vanaf deze week kunnen ze daarvoor een uitnodiging ontvangen. Voor oudere mensen die niet mobiel zijn of problemen hebben op de priklocatie te komen, zet ANWB Automaatje van De Welle in de gemeente Hellendoorn en Wierden nu het zogenaamde ‘vaccinatievervoer’ op.

“Voor sommige ouderen is het een punt van zorg hoe ze op de plek van bestemming moeten komen”, aldus Yvonne Posthuma van De Welle. “Met deze ritten zorgen we voor een stukje geruststelling over het vervoer naar de locatie. Automaatje heeft het vaccinatievervoer bestempeld tot medisch noodzakelijke ritten en wil graag minder mobiele plaatsgenoten vervoeren naar de desbetreffende locatie. Indien iemand een vervoersprobleem heeft vanwege verminderde mobiliteit en er geen alternatief beschikbaar is, kan Automaatje dus een uitkomst zijn.”

Maatregelen
Het initiatief ANWB Automaatje loopt ruim een jaar, een vervoersdienst binnen De Welle was er al jaren. Vrijwillige chauffeurs rijden tegen een kleine onkostenvergoeding met hun eigen auto plaatsgenoten naar de bestemming waar ze zelfstandig niet kunnen komen. Wie hulp nodig heeft om bij de vaccinatielocatie te komen, kan zich aanmelden bij ANWB Automaatje Hellendoorn of Wierden, via De Welle. Bij De Welle wordt de vraag gematcht met een vrijwillige chauffeur. Ook tijdens de ritten wordt rekening gehouden met de maatregelen van het RIVM. Dat betekent dat er een mondkapje gedragen wordt en de auto wordt ontsmet.

Meehelpen?
Ria Maassen van den Brink hoopt genoeg vrijwilligers te hebben. “Een deel van het Automaatje-team is vanwege corona nog niet actief. Mocht de vraag naar de prikritten groot worden, dan kan het chauffeursteam dus wel wat extra rijders gebruiken. Mensen met een eigen auto, die ons in deze tijd willen helpen om alles soepel te laten verlopen, kunnen zich melden.”

Contact opnemen
Op werkdagen van maandag t/m vrijdag kan men in de ochtend bellen naar De Welle via het telefoonnummer 0548-638810 of 0546-571693.