• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Gezonde kinderen in krappe tijden

768 1024 Stichting De Welle

Stichting De Welle start in opdracht van de gemeente Hellendoorn met het programma ‘Gezonde kinderen in krappe tijden ’. Dit project komt uit de koker van de Academische werkplaats jeugd Twente. Ouders met een laag inkomen of die gewoonweg niet voldoende financiële middelen hebben, kunnen dit programma volgen met als doel hun eigen gezondheid en die van hun kinderen te vergroten. Stichting De Welle begeleidt dit samen met een ervaringsdeskundige. 

Ouders die voortdurend te weinig inkomen en te veel schulden hebben, lijden onder stress, voelen zich psychisch steeds minder goed. Kinderen voelen dit aan met als gevolg dat zij de stress van hun ouders overnemen waardoor hun gevoelens van angst, afhankelijkheid en ongelukkig zijn kunnen toenemen.

Om de gezondheid van deze kinderen te vergroten, is de Academische werkplaats jeugd Twente het programma ‘Gezonde kinderen in krappe tijden ’ gestart. Een verbeterde gezondheid van de ouders zorgt voor een betere gezondheid van de kinderen. Het programma is tot stand gekomen door een waardevolle samenwerking tussen de Academische werkplaats jeugd Twente (AWJT), ervaringsdeskundigen en professionals.

Het programma bestaat uit 5 bijeenkomsten, die elk twee uur duren, en is bedoeld voor ouders met kinderen van 4 tot en met 12 jaar die voortdurend te weinig inkomen en te veel schulden hebben. In elke bijeenkomst staan één of meerdere onderdelen van gezondheid en welzijn centraal. Deze onderdelen zijn; mijn lichaam, mijn gevoelens en gedachten, nu en later, lekker in je vel zitten, meedoen en dagelijks leven. Ouders die meedoen bepalen zelf wat hun doelen zijn en er is veel ruimte voor eigen invulling. De bijeenkomsten sluiten aan bij de motivatie van ouders zelf en bieden mogelijkheden om vaardigheden in te zetten of te ontwikkelen. Door lotgenotencontact kan sociale steun plaatsvinden. Twee mensen begeleiden de bijeenkomsten: een professional van Stichting De Welle en een ervaringsdeskundige.

Wil jij de gezondheid van jezelf en die van je kind verbeteren, maak dan gebruik van dit gratis aanbod en geef je snel op! Meer info; Stichting De Welle, Yvonne Posthuma, 0548-638807 of y.posthuma@stichtingdewelle.nl