• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Herfst op Peuterspeelzaal De Boomgaard

Stichting De Welle

Herfst is hét seizoen om (samen) te beleven!
Om er op uit te trekken, te voelen, te ruiken, te kijken….
tenminste, dat vinden wij op peuterspeelzaal De Boomgaard.

Wij willen eigenlijk zo weinig mogelijk uitleggen ‘in de kring’ over hoe de natuur verandert, en in plaats daarvan samen ontdékken wat er buiten gebeurt!

De ene peuter gaat enthousiast op zoek naar bladeren terwijl de ander rondjes rent om een boom. Een jongetje uit onze groep is trots op zijn gevonden takken en houdt ze stevig vast terwijl andere kinderen kastanjes oprapen en, snel afgeleid, deze ook weer meteen laten vallen. Het ene kind rent voor je uit en duikt in een hoop bladeren, de ander vindt het gezelliger (veiliger) om aan de hand van mij of mijn collega te zoeken naar een mooi blad.

En hoewel het soms lijkt of wij juffen er alleen maar bij staan, zien we heel goed waar de kinderen mee bezig zijn. Wat vinden ze leuk of misschien juist niet, wie speelt alleen, wie spelen juist graag samen, welk kind rent alle kanten op en welk kind kijkt liever van een afstandje….We verdiepen ons (ook vaak letterlijk, door op de hurken te gaan zitten) in de belevingswereld van de kinderen en maken ze bewust van grote en kleine bladeren, de mooie kleuren, het rupsje dat we ontdekken op een tak, de paddenstoel die in het gras staat, het spinnenweb met die dikke spin in de struiken en de grote boom waar je je achter kunt verstoppen!….

Zó veel leermomenten en zoveel enthousiasme van de peuters omdat het gebeurt terwijl ze spelen!! En de juffen genieten lekker mee!

Marion Klomp