• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Het WeeWeeCafee werkeloos?

Stichting De Welle

Was bovenstaande kop maar waar: dan waren er geen werklozen meer in de gemeente Hellendoorn!

Zover is het helaas nog niet. Er komen geregeld nog tussen de 25 en 40 personen naar het WeeWeeCafee. Maar het WeeWeeCafee is nu op zomerreces. In de maanden juli en augustus zijn er geen bijeenkomsten gepland en is het WeeWeeCafee even ‘werkloos’. Maar na de zomervakantie, te beginnen in september (elke 1e woensdag van de maand) gaan we weer van start met een mooi programma.

Het WeeWeeCafee is een initiatief van Stichting De Welle, Kulturhus De Kruidenwijk en de Raad van Kerken in de gemeente Hellendoorn. Het is een plaats waar mensen zonder baan elkaar ontmoeten en de organisatie elke maand invulling geeft  aan het programma om mensen op weg te helpen met de zoektocht naar een baan.

Wie kwamen er zoal langs? Het UWV was regelmatig te gast. De wethouder Werk en Inkomen  kwam haar verhaal doen. Diverse werkcoaches gaven acte de presence, de gemeente gaf voorlichting over de bijstand, uitzendbureaus vertelden over de mogelijkheden in het proces op zoek naar werk en ga zo maar door.

Onze bijeenkomsten vinden plaats in Kulturhus De Kruidenwijk en zijn  bedoeld voor iedereen die op zoek is naar werk. Andere belanstellenden zijn uiteraard ook van harte welkom. Inwoners van heel de gemeente Hellendoorn(dus niet alleen van de Kruidenwijk!) en zelfs uit andere gemeenten: weet je welkom! Het WeeWeeCafee is er voor jou en wordt aanbevolen niet alleen door eerder genoemde initiatiefnemers, maar ook door de Gemeente Hellendoorn en dan met name door de wethouders Anja van den Dolder en  Johan Coes.  Komen dus!

Voor meer informatie kunt u terecht bij het Kulturhus (Wim van Luinen of Arthur van der Woude) 0548-623202, Yvonne Posthuma van Stichting De Welle: 06 28 21 10 59, of Geerit van Heemskerk, namens de Raad van Kerken: 06 40 84 84 28.