• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Hoor, wie klopt daar kinderen ….. Sinterklaas bij peuterzaal Dikkie Dik

Stichting De Welle

Donderdag 4 december was het dan eindelijk zover, het Sinterklaasfeest bij Dikkie Dik!
De kinderen kwamen een beetje afwachtend binnen, want Dikkie Dik zag er anders uit dan normaal. Alles was nog gezelliger gemaakt met Sinterklaasspulletjes. En de strooipiet was ook al geweest! Want overal lagen er pepernoten! Gelukkig begonnen de peuters al snel met het opeten van de pepernoten.

Toen alle papa’s, mama’s en oma’s weg waren, zijn we met z’n allen in de kring gaan zitten. De peuters mochten hun eigengemaakte pietenmuts op zetten. En wie wilde, mocht zwarte vegen op het gezicht maken. Net zoals zwarte piet.

Daarna hebben we met z’n allen Sinterklaasliedjes gezongen. En vooral het liedje over zwarte piet was favoriet. Na het zingen hebben we geluisterd naar het verhaal ‘Anna bij de Sint’.
Toen was het tijd voor de pietengym! Eerst even de ‘warming-up’ met het liedje ‘Alle zwarte pieten moeten trimmen’. Daarna moesten ze springen op het dak, door de schoorsteen kruipen, pakjes gooien, koprol over het dak en natuurlijk voorzichtig over het dak lopen. Onze hulppieten hebben het fantastisch gedaan! En kregen daarvoor een pietendiploma voor hun goede inzet!
Na al het gymen hebben we samen gedronken en pepernoten gegeten. Toen de juf bij de post ging kijken, was er een brief van Sinterklaas! Helaas, hij kon niet komen, omdat hij te druk was. Maar ergens in het ‘Kulturhus’ lag een koffer met de kleren van de Sint. Deze moesten de kinderen opzoeken en daarna mocht de juf de kleren van de Sint aan. Alle peuters hebben goed gezocht en uiteindelijk heeft Seph de koffer gevonden!
En ja hoor, de kleren van de Sint lagen er in! De peuters hebben geholpen om de juf aan te kleden als een ‘echte’ hulpsint. Volgens de hulpsint lag er ergens een zak met cadeautjes in het lokaal. Toen de peuters deze zak gevonden hadden, kregen ze allemaal een cadeautje van de Sint!
Daarna hebben nog heel hard Sinterklaasliedjes gezongen en hebben we alle kleren in de koffer gedaan. En volgens Lars moesten we de koffer op dezelfde plek terugzetten! Het was een gezellige ochtend zonder bange peuters. We hopen dat de Sint volgend jaar weer komt!

Groeten van,

Juf Enneke en juf Alice

En de peuters:
Nienke, Lars, Dave, Maarten, Seph, Mees, Jayden, Isabel, Eline, Aveline, Sophie, Bram M, Emma en Bram H.