• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Kerst op de peuterspeelzaal

Stichting De Welle

December is dé feestmaand bij uitstek, ook (en misschien wel JUIST) voor kinderen.

Op peuterspeelzaal De Boomgaard wordt dan ook elk jaar met veel plezier door ons, leidsters, het sinterklaasthema en het kerstthema voorbereid!

Sinterklaas is ondertussen alweer een tijdje terug in Spanje en wij kijken terug op een geslaagd feest!
In de aanloop naar de sinterklaasviering hebben de peuters zich kunnen verkleden als Sint of Piet (of een combinatie van beide!). In de huishoek konden we lekker eten en drinken van het Sinterklaasservies, het poppenhuis was omgebouwd tot het huis van Sint en zijn pieten, en er stond een stoomboot in het lokaal waarop menig mijl door de kinderen is gevaren! In de gymzaal hebben we pietengym gehad van een echte pietengym-juf ( kinderfysiotherapeute) en allemaal onze pietendiploma behaald. En uiteraard hebben we héél veel gezongen!

Het sinterklaasfeest zelf hebben we gevierd in eigen groepen, en dat was supergezellig! Er lagen zomaar pepernoten en een lekkere mandarijn in onze zelfgemaakte stoomboten. Wie zou die daar toch neer hebben gelegd? We hebben uit volle borst voor Sint gezongen en daarna heerlijk alles opgegeten. Samen hebben we gezocht naar de grote rode zak die piet was verloren. Gelukkig hebben we hem gevonden want er zat voor elke peuter een mooi cadeau in!

En toen kwam kerst! Een bijzondere tijd. Wij vinden het belangrijk om de peuters de sfeer mee te geven die bij kerst hoort: gezelligheid, rust, warmte, lief zijn voor elkaar.

Samen met de kinderen hebben wij het lokaal ingericht.
In de huishoek stond een kerstservies en in de leeshoek brandde een gezellig haardvuur (nep hoor!). Er brandden lichtjes overal en er werd wat afgeknutseld met verf, lijm, en….glitters natuurlijk! We hebben kerstliedjes gezongen en we begeleidden onszelf uiteraard met de nodige (jingle-)bellen!
Hoogtepunt blijft altijd de kerstboom optuigen. Onze peuters hadden hun eigen boom die ze op- en af mochten tuigen zo veel ze wilden. Wie kan er nou zeggen dat hij thuis een boom heeft staan die er elke dag anders uitziet??. Wij hebben in elk geval genoten van elke variatie!

Als afsluiting voor dit jaar werd ook kerst, net als het sinterklaasfeest, gevierd in de eigen groep met de eigen juffen! Zo bleef het voor onze peuters knus, klein en vertrouwd, en konden ze volop genieten van het feest. Als extraatje mocht papa of mama (of oma of opa) deze ochtend ook blijven. We hebben samen wat lekkers gegeten en gedronken, liedjes gezongen, een spel gedaan, en iets moois gemaakt om mee te nemen naar huis.

mijn collega’s en ik konden net als voorgaande jaren met een goed en voldaan gevoel 2016 afsluiten en wensen onze peuters en hun familie een fijne kerstvakantie en alle goeds voor 2017!
Uiteraard wensen wij u als lezer van deze column hetzelfde!

juf Marion Klomp