• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Klompgolfende statushouders bij de Grimberghoeve in Notter.

Stichting De Welle

Als afsluiter van het seizoen van taalondersteuning van VluchtelingenWerk Nijverdal/Hellendoorn hebben de deelnemers en de taaldocenten van de taalondersteuningslessen de zomervakantie ingeluid met boerengolf bij de Grimberghoeve.

Gelukkig was het weer goed en kon de groep, bestaande uit 13 personen, twee mooie teams maken. Na de uitleg van eigenaar Gerrit Lammers, probeerde één van de deelnemers als eerste zijn geluk: het ging aanvankelijk nog niet zo goed. Het is ook wel lastig als je niet met een echte golfstick moet slaan, maar met een klomp aan een bezemsteel. Gelukkig is de bal lekker groot, dus die raakte je gauw. De ballen vlogen je om de oren; in de struiken, in de brandnetels. Al gauw kreeg men meer aardigheid in het spel en ook de oversteek van de grote plas werd niet geweerd.

Eén van de deelnemers genoot zichtbaar van het landschap en het hele gebeuren en maakte veel foto’s. De ander was weer heel behulpzaam en gooide een grote plastic ring aan een touw over de ballen die midden in de plas lagen om ze op deze manier te redden.

Het wedstrijdelement was niet het belangrijkste, al deden sommigen toch behoorlijk hun best te winnen. De saamhorigheid en het plezier waren groot.

Verslag door taaldocente Willemien Meijer. Foto’s door taaldocent Adri Kodde.

——————————————————————————-
Taalondersteuning wordt al een aantal jaren verzorgd door VluchtelingenWerk Nijverdal/Hellendoorn. Niet alleen wordt het ‘klaslokaal’ veel gebruikt om te oefenen, maar ook wordt de taal vaak in de praktijk gebracht door dergelijke activiteiten te organiseren.