• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Kookworkshop voor mannen in februari

1024 683 Stichting De Welle

Lekker en gezond koken. Er zijn hele generaties, maar vooral mannen, die geen idee hebben hoe dit moet. Door de vele aanmeldingen is De Welle voornemens om ook in februari de kookworkshop speciaal voor beginnende mannelijke koks op te starten.

Dus heeft u nog nooit vlees of vis gebakken, aardappels gekookt of een ovenschotel op tafel gezet? Dan is deze workshop echt iets voor u! Onder deskundige begeleiding van Maria Muller wordt u de basisbeginselen van het koken bijgebracht en leert u hoe u gezonde en gevarieerde maaltijden kunt bereiden aan de hand van recepten. Uiteraard worden de maaltijden ook met elkaar gegeten en wordt er na afloop gezamenlijk opgeruimd.

Maria Muller is sinds 2012 vrijwilliger bij De Welle en heeft al verschillende kookworkshops gegeven. Ieder voor- en najaar zet zij deelnemers aan het werk achter de pannen. De bedoeling van de workshops is om mensen zelfredzamer te maken. Zo hoeft men minder snel gebruik te maken van kant-en-klaar maaltijden, afhaalmaaltijden of maaltijdservices. Een aantal cursisten komt op eigen initiatief, anderen worden door hun vrouw gestuurd. Sommige deelnemers willen nieuwe kennis opdoen, voor anderen is het leren koken noodzakelijk omdat hun vrouw door ziekte niet meer kan koken. Ook weduwnaars schuiven aan. Kortom, een gezellige en leerzame workshop voor iedereen!

De workshop bestaat uit drie lessen op maandagavond vanaf 18.30 tot ca. 21.00 uur. De volgende workshopdata zijn op maandagavond 17 en 24 februari en 2 maart.  De workshop wordt gegeven in de Kluinveenschool in Wierden. De kosten zijn € 40,00, inclusief een receptenboekje. Er is ruimte voor zes deelnemers. Wilt u meer weten over deze cursus of wilt u zich opgeven? Neem dan contact op met De Welle. Telefonisch bereikbaar van 8.30-12.30 uur via 0546-571693 of per e-mail via maatwerkwierden@stichtingdewelle.nl.