• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Kopje koffie en aanspraak via app DagenDoen van De Welle

1024 684 Stichting De Welle

Door COVID-19 is zoveel mogelijk thuisblijven het advies, gaan activiteiten niet door en zijn sociale contacten niet meer zoals we gewend zijn. Hoe mooi zou het zijn om toch in contact te blijven met andere inwoners van de gemeente of met de mensen waarmee je normaal gesproken een wekelijkse activiteit bezoekt, een maaltijd mee nuttigt of op bezoek gaat?  Met de app DagenDoen van De Welle kan dat! Om dit te bereiken, heeft De Welle een app ontworpen met een digitale huiskamer waarin juist die ontmoeting – op afstand – mogelijk is! DagenDoen is vanaf nu te downloaden en op 11 januari vindt de allereerste (open) digitale huiskamer plaats.

Start digitale huiskamer
De digitale huiskamer is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar die het leuk vindt om andere inwoners digitaal te ontmoeten en met elkaar in contact te blijven. Op gezette tijden in de week kan men inloggen om gezellig met de aanwezigen een kop koffie te drinken en bij te kletsen.

Hellendoorn
Voor inwoners van de gemeente Hellendoorn geldt dat de eerste digitale huiskamer plaatsvindt op maandagochtend 11 januari van 10.00 tot 11.00 uur. Vanaf week 2 staat er elke maandag- en woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur een digitale huiskamer gepland. Hierbij is ook iemand van De Welle aanwezig.

Wierden
Voor inwoners van de gemeente Wierden geldt dat de eerste digitale huiskamer plaatsvindt op dinsdagochtend 12 januari van 10.00 tot 11.00 uur. Vanaf week 2 is er elke dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur een moment gepland, waarbij op de donderdag de focus ligt op het samen bewegen onder leiding van de leefstijlcoach van De Welle.

Meedoen?
Meedoen aan de digitale huiskamer kan op twee manieren:

  • via een tablet: download de app ‘Dagendoen 2.0’ via de Play Store (alleen beschikbaar op Android-tablets).
  • via de computer of laptop: dagendoen.nl/portal

Als de app of link geopend wordt, kunnen deelnemers zich direct aanmelden door te klikken op ‘deelnemer’. Vervolgens kiest men voor ‘Hellendoorn’ of ‘ Wierden’. Na invullen van gegevens is de digitale huiskamer direct te betreden. Als mensen hulp nodig hebben, dan staan er digitale maatjes van De Welle klaar die bij de ingebruikname van de app kunnen assisteren. Uiteraard met inachtneming van de RIVM-maatregelen.

Toekomst
In de toekomst wordt de app DagenDoen steeds verder uitgebreid, dus ook als u op dit moment nog geen behoefte heeft aan de digitale huiskamer, kunt u de app alvast downloaden. Een overzicht van alle ontmoetingsactiviteiten van die dag, maar ook (digitale) spreekuren of huiskamers met vaste groepen deelnemers behoren daarbij tot de mogelijkheden. Wellicht is het voor andere organisaties ook interessant om hier op termijn bij aan te sluiten. Neem dan contact op!

Informatie
Mensen die zelf geen tablet, computer of laptop hebben, maar wel graag willen deelnemen aan de digitale huiskamer, kunnen via De Welle tijdelijk een tablet lenen. Wilt u meer informatie, heeft u vragen of wilt u gebruik maken van een tablet? Neem dan contact op met Kayra Rodijk via 0548-638810/0546-571693 of mail naar hellendoorndoet@stichtingdewelle.nl of wierdendoet@stichtingdewelle.nl.

De ontwikkeling van deze app is mede mogelijk gemaakt door :

Hellendoorn
Stichting Ondersteuning Senioren Hellendoorn-Nijverdal, provincie Overijssel, Gravin van Bylandt Stichting, Fonds Sluyterman van Loo, Rabofonds, Oranjefonds, Stichting VluchtelingenWerk, Stichting Dag!enDoen!, Stichting het R.C Maagdenhuis en RCOAK

Wierden
gemeente Wierden en provincie Overijssel