• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Modderdag!

520 520 Stichting De Welle

Op vrijdag 28 juni 2019 was het weer Nationale ModderDag: dé dag waarop kinderen alles ontdekken over modder. Daarbij wordt een beroep gedaan op al hun zintuigen. Dat is modder voelen, ruiken, horen, proeven en zien.

De peuters van peuterspeelzaal Robbedoes in Enter hebben deze dag ervaren hoe leuk het is om moddertekeningen te maken door roze varkentjes met modder beschilderen. Ook konden ze met hun blote voeten door bakken met gras, keien, modder, rijst en water lopen (aah, wat kriebelt dat aan je tenen!) en werden in de zandbak heerlijke moddertaartjes gebakken. Het glijden en glibberen over de “modderglibberbaan” vonden veel kinderen ook erg leuk, en daarna weer schoonspoelen onder de sproeier.

Vies worden mag

Als kinderen lekker kunnen aanmodderen, neemt de kwaliteit van hun spel toe. Met ModderDag wordt het vrije spel met water en zand op de agenda gezet. Op deze manier versterken we de betrokkenheid van kinderen bij en verbondenheid met de natuur en stimuleren we de natuurbeleving en het buitenspelen. ModderDag wordt georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.