• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Mountainbike clinics succesvol verlopen

Stichting De Welle

Vrijdag 17 en 24 juni heeft het sportbuurtwerk van De Welle in samenwerking met mtbwierden.nl twee mountainbike clinics georganiseerd. Deze clinics waren bedoeld voor kinderen van zowel het basis- als het middelbaar onderwijs uit de gemeente Wierden.

De groep bestond uit 7 kinderen uit het basisonderwijs en de clinics vonden plaats op en rond de mountainbikeroute van Het Lageveld. Een uitstekende omgeving om kennis te maken met de mountainbikesport. Als startlocatie was gekozen voor het terrein van Megiasport aan de 2e Lageveldsweg.

Tijdens de clinics kwamen verschillende aspecten van het mountainbiken en de fietstechniek aan de orde: veiligheid (helm en mountainbike), schakelen, balans, remmen en bochten/sturen. Ook konden de kinderen nog over obstakels van pallets rijden.

Natuurlijk konden de kinderen de oefeningen in de praktijk toepassen, want er werd regelmatig over de mountainbikeroute van Het Lageveld gereden. De fanatieke deelnemers waren enthousiast en met het nodige doorzettingsvermogen lieten ze zien over de juiste vaardigheden te beschikken.

De Welle en mtbwierden.nl kijken met veel voldoening terug op deze eerste clinics voor de jeugd. Het komende schooljaar zullen er weer clinics georganiseerd worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stichting De Welle (Sportbuurtwerk)

Tel: 06-46540025

E-mail: m.zink@stichtingdewelle.nl