• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Nieuw in de gemeente Wierden: cursus valpreventie

Stichting De Welle

We willen er zo min mogelijk aan denken, maar de nieuwe cijfers die in oktober door het CBS bekend  werden gemaakt, liegen er niet om. Steeds meer 65-plussers komen ter val. Een op de drie mensen boven de 65 jaar valt minstens eenmaal per jaar. Gelukkig lopen heel veel valincidenten met een sisser af, maar dat de gevolgen erg groot kunnen zijn blijkt ook uit de cijfers. Elke dag overlijden er 9 65-plussers aan de gevolgen van een val en elke 5 minuten komt er een oudere op de Spoed Eisende Hulp-afdeling na een valongeval. 

 

Bent u in het verleden al eens gevallen, heeft u angst om te vallen of wilt u graag meer weten om een val juist te voorkomen? Speciaal voor u organiseren Stichting De Welle en fysiotherapeut Dirk Bulk een cursus valpreventie. Tijdens de cursus leert u hoe u de valkans in uw dagelijks leven kan verkleinen, maar ook wat de juiste valtechniek is als u onverhoopt toch valt. De cursus is een mooie afwisseling tussen theorie en praktijk.

De tienweekse cursus vindt plaats aan de Dokter G.H. Beensweg 21 op dinsdagmiddag 15.00-16.30 uur (van 6 februari t/m 10 april). Neemt u voor meer informatie over deze cursus en de kosten contact op met Maatwerk Stichting De Welle – 0546-571693. Wees er snel bij, er zijn nog maar een aantal plekken over!