• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Nieuwe bijeenkomsten Friends

1024 345 Stichting De Welle

In het najaar organiseert De Welle, samen met MEE, Evenmens en Avedan, een aantal bijeenkomsten onder de noemer Friends. Veel mensen zijn wel eens alleen. Veel mensen kennen ook wel korte periodes van eenzaamheid. Als dit gevoel lang aanhoudt, is dit niet prettig. Ondanks dat er – zeker in deze coronatijd –   veel aandacht is voor eenzaamheid, is het nog steeds moeilijk om hier voor uit te komen. Tijdens Friends leren deelnemers hoe om te gaan met deze gevoelens en leren zij op een speelse manier verbindingen en vriendschappen aan te gaan.

Eenzaamheid is niet hetzelfde als alleen zijn, maar alleen zijn kan wel eenzaamheid veroorzaken. Als je weinig tot geen contacten hebt, is het soms een hele stap  om de drempel over te gaan en nieuwe mensen te leren kennen. Eenzaamheid kan er ook zijn als je wel veel sociale contacten hebt, maar het gevoel van verbinding mist. De deelnemers aan de eerste bijeenkomsten Friends (oktober 2019) zijn enthousiast over de avonden. Zij geven aan er veel aan te hebben gehad. De bijeenkomsten vonden ze zinvol en gezellig.

Inhoud workshops
In september en oktober vinden er  4 opvolgende workshops plaats waarin deelnemers op een informatieve, speelse en creatieve manier geïnspireerd worden om contacten te verdiepen en nieuwe relaties aan te knopen. Na afloop heb je nieuwe inzichten en concrete tips opgedaan, die passen bij jouw persoon en mogelijkheden met als doel: het (weer) aangaan van vriendschappen en verbindingen. Voel jij je aangesproken? Je bent welkom!

Start
Donderdag 10 september (1x 14 dagen) van 18.30- 20.00 uur, Dokter G.H. Beensweg 21 te Wierden. Uiteraard hanteren wij de RIVM richtlijnen tijdens de bijeenkomsten. Je kunt alleen deelnemen of samen met een bekende. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor volwassenen van alle leeftijden. Deelname is gratis.

Opgave en meer informatie
Marianne Pekkeriet
m.pekkeriet@stichtingdewelle.nl

Telefoonnummer: 0546-571693