• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Open huis 21 maart 2017

Stichting De Welle

Zo’n 130 belangstellende samenwerkingspartners en buurtgenoten namen op dinsdag 21 maart een kijkje bij het open huis van Algemeen Maatschappelijk Werk Noord-West Twente en Stichting De Welle. Sinds begin dit jaar delen zij een pand aan de Dokter G.H. Beensweg 21.

In haar welkomstwoord deelde Marianne Pekkeriet, locatiemanager van De Welle, met de aanwezigen hoe het bekijken van het pand in eerste instantie tot wat ontevredenheid leidde . Het was namelijk verre van in goede staat. Dankzij de inzet van de gemeente werd het al gauw een fijne plek om te (samen)werken, wist ook Rita Berendsen van Algemeen Maatschappelijk Werk Noord-West Twente te beamen.

De nieuwe locatie in Wierden is nu al een plek waarnaar diverse mensen en organisaties de weg  weten te vinden. Denk aan de creaclub op maandagmiddag, de soos en de sociale vaardigheidstrainingen die er plaatsvinden. Midden maart nog werd er tijdens NLdoet prachtige kunst gemaakt door kinderen uit de buurt. Vervolgens bakten buurtbewoners heerlijke pannenkoeken. De kleurrijke kunst kreeg natuurlijk een ereplekje in het gebouw en past precies bij de levendigheid die de beide organisaties aan de Dokter G.H. Beensweg willen uitstralen.

Wethouder Slagers verrichtte de openingshandeling. Na het voordragen van het gedicht ‘Samenwerking’ hing zij een wens in de appelboom waarin ze haar wens vereeuwigde, namelijk dat de samenwerking tussen AMW en De Welle 1+1=3 zou betekenen. Na haar volgden vele aanwezigen haar voorbeeld en werd de boom volgehangen met mooie wensen voor de toekomst.

 

Waar mensen samenwerken en er geen verschil is tussen zwakken en sterken.

Niet een de baas speelt, waar ieder gelijk is en men een doel deelt.

Samen verantwoording dragen, ieder naar eigen kracht. Daar kan de missie enkel slagen.