• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Oude Twentse Meesters: de club in penseelstreken

Stichting De Welle

In oktober is het project “Oude Twentse Meesters” van start gegaan. Een schilderproject voor ouderen dat op initiatief van Stichting FC Twente, scoren in de wijk en in samenwerking met Carintreggeland en Stichting De Welle tot stand is gekomen.

De ouderen volgen minimaal acht schildersessies onder leiding van kunstenares Lidwien Rouweler en gebruiken voetbal en FC Twente als thema om uiteindelijk zelf een schilderij te maken. Deze schilderijen worden deze winter in De Grolsch Veste geëxposeerd. In Hengelo wordt gestart met een groep van elf ouderen, terwijl in Nijverdal zestien ouderen de schildercursus volgen.
Eerder al startte Stichting FC Twente, scoren in de wijk samen met Carintreggeland het project ‘De Schatkist van FC Twente’, een mobiel museum waarmee zorginstellingen worden bezocht. De enthousiaste reacties hierop hebben geleid tot deze nieuwe activiteit rondom het thema FC Twente, en wel in de vorm van kunstbeoefening.

Met “Oude Twentse Meesters” willen de partijen bijdragen aan een kleurrijke invulling van de dag voor ouderen en hen op een andere manier kennis te laten maken met FC Twente. Als eindresultaat van de cursus wordt verwacht dat de ouderen gemotiveerd verder willen met schilderactiviteiten.