• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Overijsselse Vrijwilligersprijs in gemeente Hellendoorn uitgereikt!

940 788 Stichting De Welle

Op donderdag 26 november ontvingen drie vrijwilligers(projecten) uit de gemeente Hellendoorn uit handen van Statenlid Moniek Kleinsman de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2020. Ria Vloedgraven uit Haarle, Nardi Benneker uit Nijverdal en het Dekenproject waren de winnaars van deze lokale prijs die vanuit de provincie Overijssel georganiseerd werd als alternatief voor de gebruikelijke Overijsselse Vrijwilligersprijs die eens per jaar in het Provinciehuis in Zwolle wordt uitgereikt.

Ria Vloedgraven is als vrijwilliger actief betrokken bij de EHBO-vereniging in Haarle. Nardi Benneker werd genomineerd vanwege haar voortdurende en enthousiaste inzet voor (onder andere) de Kerstpakkettenactie, de Voedselbank, Trefpunt Minima / Sinterklaasmiddag en Noabers voor Noabers. Het Dekenproject bestaat al 32 jaar lang. Samen met een kleine 100 vrijwilligers maakt dit project het mogelijk dat er dekens gemaakt worden voor mensen die warmte hard nodig hebben.

Vanwege het coronavirus kon de gebruikelijke vorm van de Overijsselse Vrijwilligersprijs geen doorgang vinden. Grootschalige bijeenkomsten zijn de komende maanden niet haalbaar. Daarom werd een lokaal alternatief bedacht om de vrijwilligers toch in het zonnetje te zetten. De Overijsselse Vrijwilligersprijs on Tour. Lokale steunpunten vrijwilligerswerk uit heel Overijssel werden hierbij betrokken. Hiermee sloot de actie goed aan bij de lokale netwerken die op het gebied van vrijwilligerswerk actief zijn. Voor de gemeente Hellendoorn was dat HellendoornDoet!, onderdeel van Stichting De Welle.

De Welle/HellendoornDoet! deed eerder dit jaar een oproep aan de inwoners van de gemeente: welke vrijwilligers en organisaties komen in aanmerking voor deze prijs? 16 vrijwilligers en organisaties werden voorgedragen. Een jury boog zich over de inzendingen. Ria Vloedgraven, Nardi Benneker en het Dekenproject kwamen met de meeste toegekende punten als winnaars voor de gemeente Hellendoorn uit de bus! Zij kregen vandaag een oorkonde, bos bloemen en waardebon overhandigd.

Binnenkort deelt De Welle een impressie van deze uitreikingen op Facebook en op de site!