• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Peuterspeelzaal Dikkie Dik op lente bezoek bij de boerderij

960 720 Stichting De Welle

Dinsdag 2 april gingen wij, de peuters van Dikkie Dik, op bezoek bij de boerderij van Jannette en Alfons Lubbers. Dit in het kader van het thema lente.

In een lange rij zijn we van het Kulturhus naar de boerderij gewandeld. Onderweg zagen we in de verte al de koeien staan. Toen we op het erf kwamen, zette Alfons het paard van Sinterklaas in de wei. Wij wisten nog niet dat Jannette en Alfons voor Amerigo zorgen!

Bij de boerderij zagen we allemaal mooie dieren. Heel veel poezen, kippen en kalfjes. Bij de stallen hoorden we een hard geluid. Samen met Jannette keken we waar het geluid vandaan kwam. En wat bleek…het was de melkrobot! We hebben gekeken hoe de koeien gemolken werden. Toen was het tijd om de kalfjes te voeren. We hebben de kalfjes de fles gegeven. Eén kalfje  wilde ook uit de emmer drinken. Dat was een grappig gezicht.

Iedereen hielp goed mee. Maar we waren nog niet klaar. Nee, de kippen moesten ook nog gevoerd worden. Met het voer in de hand kwamen de kippen van alle kanten naar ons toe gerend. Ook de poezen wilden een graantje mee pikken.

In de stal voerden we de koeien. We hadden allemaal een schep of een hark om hooi te geven. Na het voeren van de dieren was het tijd voor een pauze. Voor het harde werken kregen we van Jannette nog knijpfruit en een halve stroopwafel!

We vonden het een erg leuk om een kijkje te nemen op de boerderij. Rik vroeg aan Alfons of we nog een keer langs mochten komen. En gelukkig was het antwoord ‘ja’! Jannette en Alfons, bedankt voor deze leuke en leerzame ochtend! De groetjes aan Amerigo!

Groetjes van de peuters van Dikkie Dik!

Levi, Daan, Jede, Catharina, Loes, Rik, Roos, Djoy, Cor, Romée en Ruben

 

Informatie over peuterspeelzaal Dikkie Dik:

Peuterspeelzaal Dikkie Dik is gevestigd in het Kulturhus in Hoge Hexel op de dinsdag- en donderdagochtend.Heeft u een peuter van 2 jaar of ouder? Kom dan gerust een keer langs om te kijken. U en uw peuter zijn van harte welkom.

Wij richten ons op de volgende speerpunten: Ontwikkelen van de individuele talenten van uw kind … Ruimte voor het spontane leerproces … Inspelen op de belevingswereld van uw kind … Een rijke, stimulerende en veilige speelomgeving … Een veelzijdig aanbod aan activiteiten … Professionele leidsters die deze ontwikkeling van uw kind ondersteunen…

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor peuters vanaf de leeftijd van 2 jaar. Tijdig inschrijven, dat kan al vanaf 1 ½ jaar, wordt dus aangeraden. Dit kan bij Stichting de Welle waar Dikkie Dik onder valt. Digitaal via het inschrijfformulier op www.stichtingdewelle.nl of telefonisch via het nummer 0546 571 693.