• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Peuterspeelzaal in beweging

Stichting De Welle

De leidsters van de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn hebben succesvol deelgenomen aan de cursus ‘Peuterspeelzaal in Beweging’. Dit is een  gezamenlijk project van Stichting De Welle, Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn, GGD Twente, Fysiotherapiepraktijk Fysiosens, Diëtistenpraktijk Almelo en Sportservice Overijssel. Samen willen ze jonge gezinnen stimuleren tot een gezonde leefstijl, waarbij sport, bewegen én gezonde voeding als vanzelfsprekend in het dagelijks leven worden geïntegreerd.

Dankzij deze scholing kunnen de leidsters  met kennis en inspiratie elke dag  met de peuters leuke en eenvoudige beweegactiviteiten doen in de groepen. Met veel enthousiasme en creativiteit hebben zij, onder begeleiding van Johan Brinkman, geoefend met diverse spelmaterialen die gebruikt kunnen worden met de peuters. Alle leidsters hebben na afloop een certificaat ontvangen.

De cursusleider, Johan Brinkman was onder de indruk over de creativiteit en het enthousiasme van de groep leidsters: ‘Ze hebben nu handvatten gekregen om zelf in de groepen aan de slag te gaan, Het is wel belangrijk dat bewegen structureel deel gaat uitmaken van de dagelijkse praktijk. Met deze cursus hebben we daar een prachtig begin mee gemaakt’.

Deze cursus maakt deel uit van het project ‘Peuterspeelzaal in Beweging’.