• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Politiebureau bedolven onder graffiti-spuiters!

Stichting De Welle

Een idee dat in de kantine van het politiebureau is ontstaan, wordt realiteit. De kille en saai uitziende kantine wordt omgetoverd tot een unieke kleurrijke kantine. 53 leerlingen van Reggesteyn waagden zich aan een strijd om één van de drie plekken te veroveren om hun ontwerp te realiseren in het politiebureau. De leerlingen hebben drie weken de tijd gehad om een zo goed mogelijk ontwerp te maken. Het ontwerp moest een positieve relatie hebben met betrekking tot de politie en de kleuren van de politie bevatten.

Op donderdag 1 maart heeft een jury van politieagenten, jongerenwerkers en een graffitiartiest zich blij laten verrassen door de gemaakte ontwerpen. Dat maakte de keuze niet makkelijker. De insteek was om drie ontwerpen te kiezen maar door de vele prachtige ontwerpen heeft de jury vier leerlingen blij kunnen maken.

De  leerlingen zullen op de dag van de daadwerkelijke uitvoering (donderdag 16 maart) begeleid worden door een professionele graffitiartiest die hen helpt bij het realiseren van hun zelfgemaakte ontwerp. Na de uitvoering  kan de politie weer gebruik maken van een vernieuwde, unieke en sfeervolle kantine.

Dit project is opgezet door het jongerenwerk van Stichting De Welle. Het project heeft als doel de jongeren positief in aanraking te laten komen met de politie en talentontwikkeling op het gebied van kunst en cultuur te stimuleren.