• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Speciale kinderavond bij de Sterrenwacht Hellendoorn

Stichting De Welle

Op zaterdagavond 17 maart draait het bij de Sterrenwacht Hellendoorn om de kinderen.  Van coole beelden in het planetarium, tot het dak eraf en door grote telescopen kijken naar de sterren of de maan! Het planetarium beschikt over een panoramisch koepelscherm, waardoor het lijkt alsof je je midden in de ruimte waant. Toekomstige spacecowboys kunnen zo een kijkje nemen bij het ISS, een raketlancering meemaken, de sterrenbeelden beter bekijken of een rondje om de maan vliegen. Het kan allemaal!

Daarna muts op en sjaal om, want het dak gaat open! Wat ’s avonds zover weg lijkt, kun je dan ineens, door de grote telescoop, de sterren en de maan super goed van dichtbij bekijken. De vrijwilligers hopen natuurlijk op helder weer. Het is kids only, maar voor de ouders wordt er een leuke presentatie in één van de zalen gedraaid en is er koffie en thee beschikbaar. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Het begint om 19.30 uur en het spektakel is tegen 21.00 uur afgelopen. De kosten bedragen € 2,- per kind. Er geldt een maximum van 30 kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Verzeker jezelf van een plekje door zo snel mogelijk een mailtje te sturen naar reserveringen@sterrenwachthellendoorn.nl. De avond komt tot stand met medewerking van Stichting De Welle.