• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Speelgoedboetiek schenkt tweedehands speelgoed aan plaatselijk VluchtelingenWerk

Stichting De Welle

Petra Muller-Lichtenberg en Evelien Dollekamp hebben sinds april een winkel in tweedehands speelgoed in het centrum van Nijverdal: De Speelgoedboetiek. De Speelgoedboetiek werkt op basis van inbreng. De ingebrachte artikelen worden 10 weken op voorraad gehouden waarna men de niet verkochte spullen weer op kan halen.

Als men de artikelen niet terug wil hebben kan men ze achterlaten waarna de Speelgoedboetiek er een goed doel voor zoekt. Via Facebook zijn mensen gevraagd om mee te denken aan een goed doel. Dat goede doel is VluchtelingenWerk Nijverdal/Hellendoorn geworden. Deze reageerde gelijk enthousiast; hier kunnen zij vele kinderen blij mee maken. Vaak hebben vluchtelingenkinderen weinig tot geen speelgoed omdat gewoonweg de middelen om dit te kopen, ontbreken. Een afgeladen auto met speelgoed arriveerde afgelopen maandag voor het kantoor van VluchtelingenWerk.

Drie kinderen die met hun moeder op het spreekuur van VluchtelingenWerk waren, hadden geluk. Zij mochten ieders één cadeautje uitzoeken. Door deze gulle actie van de Speelgoedboetiek kan VluchtelingenWerk ook de nieuwe vluchtelingenkinderen in de gemeente verwelkomen met een leuk cadeautje. Een warm welkom en een nieuwe start. Indien u zelf speelgoed heeft dat nog in goede en complete staat verkeerd, kijk dan even op www.despeelgoedboetiek.nl.