• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Wierden: Steviger op de benen staan dankzij cursus valpreventie

1024 768 Stichting De Welle

Na twee geslaagde cursussen in 2017 gaat vanaf dinsdag 12 maart wederom een cursus valpreventie van start in Wierden. De tienweekse cursus is een samenwerking tussen De Welle en fysiotherapeut Dirk Bulk. Bent u recent gevallen, merkt u dat u angstig bent om te vallen of wilt u gewoon steviger op de benen staan? Dan is de cursus iets voor u!

Door middel van specifieke oefeningen en een parcours vol lastige situaties die u tegen kunt komen in het alledaagse leven, worden uw spieren getraind. Dit zorgt ervoor dat u meer kracht en stabiliteit krijgt in de benen en romp , waardoor u zelfverzekerder loopt. Daarnaast leert u een aantal technieken die u kunt toepassen als u toch onverhoopt komt te vallen. Ook leert u hoe u het beste weer kunt opstaan na een val. Naast de training in de praktijk wordt er tijdens iedere bijeenkomst ook aandacht besteed aan de theorie. Hoe komt het nu dat vallen vaker voorkomt op oudere leeftijd en wat kunt u doen om een val in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen? Er is voldoende tijd voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips.

Bent u nieuwsgierig en/of geïnteresseerd in deze cursus?  Op dinsdag 26 februari organiseert  De Welle van 15.00 tot 16.00 uur een informatiebijeenkomst aan de  Dokter G.H. Beensweg 21 in Wierden. Hier krijgt u meer informatie over deze cursus en kunt u al uw vragen kwijt. De koffie/thee staat klaar, u bent van harte welkom! Heeft u vragen over de informatiebijeenkomst of wilt u zich direct aanmelden voor deze cursus? Neem dan contact op met Stichting De Welle, tel. 0546-571693.