• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

SV Raduga verzorgt basketbalclinics en toernooi leerlingen basisonderwijs Enter

Stichting De Welle

SV Raduga heeft in samenwerking met het Sportbuurtwerk van Stichting De Welle een tweetal basketbalclinics verzorgd aan de groepen 6,7 en 8 van De Talenter, De Wegwijzer en De Roerganger. Jan Mulder van SV Raduga kijkt met een tevreden gevoel terug op de lessen. Jan: “In de lessen kwamen de basisprincipes van basketbal aan bod. Zo werd er veel aandacht besteed aan het dribbelen, de bounce – en chest pass, schieten op de basket en natuurlijk het samenspel in partijvormen. Fantastisch om te zien hoe gedreven de jongens en meiden waren.”

Ook Michel Zink van SportBuurtwerk Wierden kijkt met een grote lach terug op de lessen. “We hebben veel kinderen kennis kunnen laten maken met de sport basketbal. Centraal stond de samenwerking tussen de sportvereniging en het Sportbuurtwerk Wierden. Het bundelen van de krachten zorgde direct voor meer diepgang in de gymles. Iedereen kan op zijn/haar niveau deelnemen. Al met al een meerwaarde voor alle partijen!”

Het project is vorige week afgesloten met een basketbaltoernooi. Maar liefst 15 teams namen deel aan dit toernooi. Een aantal waar SV Raduga en SportBuurtwerk Wierden vooraf alleen maar van droomden. Het toernooi verliep met spannende wedstrijden, mooie scores, goed samenspel en oog voor fairplay ook soepel. “Wat wil je als organisatie nog meer? Helemaal niets!”, aldus Michel Zink.