• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Taalpunt houdt taalwandeling

749 499 Stichting De Welle

Lekker wandelen door de mooie natuur, onder een stralend zonnetje en ondertussen de Nederlandse taal beter leren spreken. Dat is de bedoeling van de taalwandeling van het Taalpunt Wierden die op dinsdag 8 september – in de Week van Lezen en Schrijven – plaatsvindt.

Belang van taal
Taal heeft u elke dag nodig, in uw studie, uw baan en om uw kinderen op te voeden. En om gezond te kunnen leven. Zo is taalbegrip cruciaal om de adviezen van de dokter of een folder over griep te kunnen begrijpen. Of voor het lezen van de etiketten op producten in de supermarkt. Ria Maassen van de Brink van het Taalpunt Wierden: “Als u de taal niet vaardig bent, is het lastiger om mee te doen in onze samenleving. De beperkingen van corona hebben dit extra moeilijk gemaakt. Door het organiseren van deze taalwandeling activeren we deze mensen om weer met het oefenen van de taal bezig te gaan”. De regels rond corona worden in acht genomen.

Bewegend leren
Deelnemers van taaltrajecten én hun vrijwillige taalcoaches gaan samen wandelen en zijn tegelijkertijd met taalles bezig. Dit is een mooie manier om te leren. Hiermee wordt tevens voorkomen dat mensen in een sociaal isolement terechtkomen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door te bellen naar het telefoonnummer 0546-571693 of een mail te sturen naar taalpuntwierden@stichtingdewelle.nl. We starten op 8 september om 10.00 uur met de wandeling bij de bibliotheek te Wierden.

Heeft u moeite met lezen en schrijven? Of kent u iemand die de taal niet vaardig is? Bespreek het en neem contact op met het Taalpunt.