• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Taalpunt Wierden

Stichting De Welle

Eén op de negen volwassen Nederlanders is laaggeletterd. Met lezen en schrijven hebben zij grote moeite. Een brief van de belasting of woningstichting begrijpen, het kopen van een treinkaartje of internetbankieren lukt vaak niet. Net als het invullen van een formulier, een e-mail schrijven of kunnen voorlezen aan (klein)kinderen.

Wilt u beter leren lezen, uw (klein)kinderen voorlezen of een kaart schrijven? Dat kan! Het Taalpunt helpt u daar graag persoonlijk bij. Het enige wat u nodig heeft, is de moed om u op te geven en doorzettingsvermogen.

Het Taalpunt is een nieuw initiatief, gedragen door de bibliotheek, gemeente Wierden, ROC van Twente en Stichting De Welle.

Als u iemand kent die baat kan hebben bij ondersteuning van het Taalpunt, vertel het door. Voor informatie en aanmelding kunt u vanaf nu ook al terecht bij Stichting De Welle taalpuntwierden@stichtingdewelle.nl.

Wilt u iemand bij u in de buurt helpen om beter te leren lezen en schrijven? Geef u dan op als Taalvrijwilliger via taalpuntwierden@stichtingdewelle.nl. Een training maakt onderdeel uit van het traject om Taalvrijwilliger te worden. Voor meer informatie kunt u ook bellen met Ria Maassen van den Brink van Stichting De Welle, tel. 0546-571693.

U kunt ook langskomen bij het Taalpunt in de Bibliotheek, elke maandagavond van 19.00 tot 20.00 en vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.00 zijn er medewerkers die u informatie kunnen geven, zowel voor deelnemers als vrijwilligers.