• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Van digibeet naar digiweet!

Stichting De Welle

Stichting de Welle biedt u meerdere mogelijkheden om kennis te maken met de digitale wereld, zoals Computerbegeleiding voor Senioren / mensen met een beperking.

Het gebruik van een computer, tablet en/of smart Phone is niet meer weg te denken. Woorden als:  internetbankieren, e-mailen, downloaden, upgraden, sms’en, what’s appen, gamen, skypen, etc. zijn inmiddels al helemaal ingeburgerd. In iedere woning is tegenwoordig wel een computer of tablet te vinden om via de digitale snelweg contact te maken met vrienden, familie, verzekeringen, banken, zorginstellingen, rijksinstellingen, webwinkels, etc. Wilt u daar zelf ook (meer) bedreven in worden, dan helpen de vrijwilligers van de Welle u graag een eind op weg.

Er zijn verschillende opties. Zo kunt u er voor kiezen om een computercursus  te volgen.Hierbij leren wij u met behulp van een lesboek alle belangrijke mogelijkheden van de computer. U leert hoe u programma’s op uw computer kunt installeren en/of verwijderen, foto’s bewerken, mailen, skypen, instellingen aanpassen naar uw wensen, etc. Deze cursus (Windows 7/8/10) duurt 8  weken en kost incl. boek € 85,-. Wanneer en waar? Vanaf medio september op de woensdagmorgen (Eikenlaan) en maandagmorgen (’t Holtinck).

De Welle biedt ook een cursus tablet of ipad aan. Deze cursus duurt 5 weken en kost incl. lesmateriaal € 45,50. Wanneer en waar? Elke donderdagmiddag (Oosterhoes).

Wilt u liever wat vrijblijvender kennismaken met de digitale wereld? Dan kunt u wekelijks het internetcafé  bezoeken. Het computer- en internetcafé is een ontmoetingscentrum voor iedereen die zich in het gebruik van de computer, tablet of smartphone  wil verdiepen. Met behulp van een aantal vrijwilligers willen wij u op weg helpen bij alle vragen die u heeft. U bepaalt zelf welk onderdeel u zich eigen wilt maken. Mailen, het organiseren van mappen,  foto’s maken en sorteren, telebankieren, formulieren digitaal invullen, spelletjes spelen, filmpjes downloaden, internet websites bekijken, Facebook instellen, oefenen voor een inburgeringexamen. Alles is mogelijk. Dit is dus geen cursus, maar een individuele begeleiding voor een onderdeel waarbij u ondersteuning nodig heeft.  Voorkennis is niet vereist maar wel een pré. Daarnaast heeft het computer- en internetcafé een gezelligheidsaspect. Er is een vrije inloop (zolang er plaats is, dus een vooraanmelding is gewenst). De kosten zijn € 3,- per keer incl. koffie. Wanneer en waar? Maandagmorgen 9.30-11.30 uur en woensdagmiddag 14.00-16.00 uur Wierden (Eikenlaan), maandagmorgen 10.00-12.00 uur in Enter (Reggedal)

Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met Stichting De Welle 0546-571693.