• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Vervoersservice Graag Gedaan officieel verder als AutoMaatje

1024 677 Stichting De Welle

Per 13 september 2019 gaat vervoersservice Graag Gedaan van Stichting De Welle verder onder de naam AutoMaatje. Aan wethouder Jelle Beintema de eer om als eerste deelnemer opgehaald te worden door vrijwillig AutoMaatje Wim de Vries. Met zijn eigen auto reed hij de wethouder naar Het Centrum aan de Constantijnstraat in Nijverdal voor de officiële start van AutoMaatje. Deze ophaalactie maakt de kern van deze dienstverlening perfect duidelijk: vrijwilligers brengen met hun eigen auto anderen tegen een kleine vergoeding van A naar B. Al meer dan dertig jaar verzorgt De Welle deze vervoersservice voor de inwoners van de gemeente Hellendoorn. Deze sluit naadloos aan op AutoMaatje, een landelijk initiatief van de ANWB waarvoor in Hellendoorn wordt samengewerkt met Stichting De Welle. Behalve de naam verandert er daardoor voor de deelnemers weinig:

  • Als u vervoer nodig hebt, neemt u twee dagen van tevoren contact op met HellendoornDoet! / Automaatje van Stichting De Welle via 0548-638800.
  • De balie van HellendoornDoet! – AutoMaatje is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 12.00 uur.
  • HellendoornDoet! zoekt een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs die u, op het gewenste moment, wil rijden.
  • Als er een vrijwilliger gevonden is, wordt u teruggebeld. Hierbij wordt de globale hoogte van de verschuldigde onkostenvergoeding doorgegeven (€0,30 per kilometer) vermeerderd met eventuele parkeerkosten.
  • Op het afgesproken moment meldt de vrijwilliger zich bij u en gaat u samen op stap. Bij korte ritten zal hij vaak bij u blijven. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit? Dan maakt hij een afspraak wanneer hij weer klaarstaat voor de terugreis.
  • U betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.

AutoMaatjes gezocht

Bent u in het bezit van een auto en wilt u zich inzetten als vrijwilliger voor deze vervoersservice? Dan kunt u contact opnemen met HellendoornDoet!. Meer informatie vindt u op www.hellendoorndoet.nl of via deze link: https://bit.ly/2Lw876M. De ritten zijn in overleg en nemen maximaal 2 uur per week in beslag.