• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Vitaal-leven

Vitaal leven

Hou houd je het hoofd koel in deze tijd met alle onrust door financiële problemen door inflatie en stijgende energiekosten en onzekerheid over wat de toekomst brengt? Hoe ga je om met die stress? Hoe houd of vind je je eigen koers? Hoe blijf je mentaal en lichamelijk gezond in deze onzekere tijden? Voor inwoners van de gemeente Wierden van 24 jaar en ouder, wordt daarom ‘Op naar een vitaal leven’ georganiseerd. Na een informatiebijeenkomst over dit onderwerp, kan er gekozen worden om in een serie workshops aan de slag te gaan met je eigen vitaliteit. De opbrengst? Je staat zelf weer aan het roer van je leven, waardoor je je mentaal en lichamelijk fitter en vitaler voelt.

Signalen
“We krijgen veel signalen binnen van mensen die aankloppen voor een maatje, een welzijnsarrangement, of die hulp van een leefstijlcoach zoeken”, vertelt Marian Freriks, leefstijlcoach bij De Welle. “Daarom organiseren we samen met Bodyfit, Avedan, MEE IJsseloevers en Evenmens deze informatiebijeenkomst en workshops.

Wat kun je verwachten?
De informatiebijeenkomst geeft je de eerste tips en informatie over wat je zelf kunt doen om te werken aan je eigen vitaliteit. “Vitaal ben je als je volop energie motivatie en veerkracht hebt” volgens Marian Freriks. Wil je hiermee aan de slag, dan kun je je aanmelden voor de serie van vier workshops. In de workshops starten we telkens met een workout van een half uur. Hierin word je bewust van wat bewegen en sport doet voor je lichaam. De fysieke workout is door iedereen te volgen, op jouw eigen niveau. Daarna gaan we samen aan de slag met informatie, tips en handvatten om te werken aan je mentale en lichamelijke gezondheid. Hierdoor zet je samen met anderen en onder professionele begeleiding stapjes op weg naar een vitaal leven.

Data en kosten
Wil je ook aan de slag met je eigen vitaliteit? Op maandag 29 september is er een gratis informatiebijeenkomst, van 19.00-20.30 uur. Na afloop van deze bijeenkomst heb je de mogelijkheid om je aan te melden voor de serie van vier workshops die op 13, 27 oktober, 10 en 24 november van 19.00-21.00 uur plaatsvinden. Kosten van de vier workshops zijn 25 euro. Aanmelding voor de informatiebijeenkomst en de workshops is noodzakelijk ivm het maximum aantal deelnemers.

Heb je vragen of wil je je graag aanmelden? Dan kun je contact opnemen met Marian Freriks, De Welle, via 06-28211065 of mail naar leefstijlcoaches@stichtingdewelle.nl