• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Vrijwilligerscollege De Welle: Suïcide

1024 683 Stichting De Welle

Suïcide-gedachten, hoe herken je deze gedachten en gevoelens bij een ander en hoe ga je over dit lastige onderwerp in gesprek?  Suïcide is een onderwerp dat mensen het liefst uit de weg gaan. Ze zijn bang om iets verkeerd te zeggen, bang om de gedachten erger te maken of mensen weten simpelweg niet hoe je dit onderwerp bespreekbaar maakt. Op dinsdag 29 juni van 19.30 tot 20.45 uur kun je hier alles over te weten komen tijdens een online-training van De Welle. Dit is één van de  online-workshops die De Welle aanbiedt aan alle vrijwilligers in de gemeenten Hellendoorn en Wierden onder de noemer Vrijwilligerscolleges.

Suïcide herkennen en ter sprake brengen

Kom jij in je vrijwilligerswerk wel eens in situaties terecht waarbij je het vermoeden hebt dat iemand suïcide-gedachten heeft of heb je wel eens meegemaakt dat iemand aan je vertelt dat deze gedachten in zijn of haar hoofd rondspoken? Weet je echter niet hoe je hiermee om moet gaan of wat je kan doen in deze situatie? Dan is dit Vrijwilligerscollege voor jou zeker een aanrader. In de training, die tot stand is gekomen in samenwerking met 113 suïcide-preventie, krijg je handvaten om suïcide-gedachten te herkennen, om op een passende manier het gesprek hierover aan te gaan en leer je hoe en waarmee je iemand kan helpen of ondersteunen.

Deelnemen

Wil je graag deelnemen op dinsdag 29 juni van 19:30 tot 20:45 uur? Geef je dan snel op!
Dat kan bij Marijke Grutterink via m.grutterink@stichtingdewelle.nl of via 06-46540113. Geef bij opgave je naam, e-mailadres en telefoonnummer door. Ook voor vragen kun je bij haar terecht. Deelname is gratis. Opgeven kan tot 24 juni – 12.00 uur.